FK Tuzla City bez problema protiv FK Zvijezda 09

Prijateljski meč u Siminom Hanu

FK Tuzla City bez problema protiv FK Zvijezda 09

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

U prijateljskom meču na stadionu Bare u Siminom Hanu danas su snage odmjerili premijerligaša FK Tuzla City i FK Zvijezda 09.

Domaći su slavili 3:0, a sve je bilo riješeno već nakon 16 minuta.

Dobru solo akciju u trećoj minuti pogotkom kruniše Ubiparip. Nastavili su domaći sa napadima, što im se isplatilo u 16. minuti kada Ubiparip preciznim udarcem u rašlje pogaša za 2:0.

Nastavili su Tuzlaci ofanzivno, a gosti prijete preko Predragovića u 36. minuti, te nešto kasnije preko Vidovića, ali Fejzić je bio siguran.

Drugo poluvrijeme udarcem tik pored gola otvara Dženis Beganović. Gosti su najbliži pogotku bili u 59. minuti, no prečka je zaustavila udarac Šuića i ostalo je 2:0.

Kazna je stigla već u narednom napadu kada neometani Burić pogađa za 3:0.

Gosti su do pogotka mogli u 76. minuti, no nisu pogodili sa 11 metara. Fejzić je odbranio udarac Stjepanovića, a zatim i 'odbijanac' Rukavine.

Pred sami kraj za domaće je zaprijetio i vezista Ivković, no ostalo je 3:0.

Prijateljska utamica:

FK Tuzla City - FK Zvijezda 09 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Leković, Kojić, Moriss, Hasanović, Sesar, Mešinović, Crnkić, Badji, Ubiparip. Još su igrali: Ibeljić, Ivković, Nukić, Beganović, Hadžanović, Burić, Arežina, Šarčević, Ramić.

FK Zvijezda 09: Avramović, Janković, Benović, Tojčić, Marković, Predragović, Murga, Blagojević, Vidović, Đelmić, Lazić. Još su igrali: Bunić, Manojlović, Janković, Mandić, Janjić, Kovačević, Šuić, Stjepanović, Rukavina, Milošević, Živković.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi