FK Tuzla City: Borba za Evropu više nije samo san

Polusezonu okončali na 4. mjestu

FK Tuzla City: Borba za Evropu više nije samo san

Admin Čaušević

FK Tuzla City iza sebe ima odličnu polusezonu okončanu na četvrtom mjestu iza FK Sarajevo, FK Željezničar i FK Borac. 

Plasmanom u Premijer ligu Azmir Husić je najavio visoke ambicije koje čini se počinje ostvarivati u drugoj premijerligaškoj sezoni tuzlanskog kluba te plasman u Evropu za ovaj klub više nije samo san.

Uzimajući u obzir igrački kadar te finansijske mogućnosti Tuzla City ima najvažnije uslove da pretenduje na vrh tabele i u nastavku sezone nakon odlično odigranog prvog dijela.

Osvojena su ukupno 34 boda uz učinak od 10 pobjeda, četiri remija i tri poraza uz gol-razliku 25:22. Vodeće Sarajevo "bježi" samo dva boda. Također, izboren je i plasman u četvrtfinale Kupa BiH nakon izbacivanja Krupe i Veleža.

Veći dio prvog dijela sezone na klupi je sjedio Milenko Bošnjaković koji je između ostalih pregazio Zvijezdu 09 u prvom kolu (1:5), srušio Sarajevo na Tušnju (2:1), Široki Brijeg na Pecari (1:3), ali je na prosto iznenađenje poslije domaćeg remija sa Željezničarom (2:2) napustio kormilo.

Bošnjakovića je naslijedio Elvir Baljić i za sada odradio sasvim solidan posao. Nakon ne baš obećavajućeg starta mandata poslije poraza od Radnika (0:3) i Borca (0:2) uspio je konsolidovati redove i zadržati tim u vrhu tabele.

Ukoliko bi se morao izdvojiti neki pojedinac onda bi to definitivno bio Vojo Ubiparip. Srbijanski napadač je igrao sjajno i sa 12 golova trenutno je prvi golgeter prvenstva zajedno sa Sulejmanom Krpićem.

Ako je slutiti po dešavanjima u posljednjim sedmicama igrački kadar će pretpriti značajne promjene. Već su otišli Said Husejinović, Nemanja Zlatković, Nassim Zitouni te Borislav Terzić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, pošto Husić slovi za izuzetno ambicioznog čovjeka za očekivati je da ponovo zavuče ruku u džep i Baljiću na raspolaganje stavi nekoliko zvučnih imena posebice kada je ekipa u izuzetno dobroj poziciji na tabeli.

Glavni dio priprema Tuzla City će obaviti u Turskoj, a u prvom kolu proljetnog dijela čeka ih gostovanje jesenjem prvaku, ekipi Sarajeva.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izet
ostvaruje se moja prognoza da ce Tuzla sity zaigrati u Evropi ali pod uslovom da ne moraju spasavati Slobodu od ispadanja iz lige ,tesko je nositi dva tereta jedno Evropa ,a drugo Sloboda ,mislim ipak da je za TK vaznije da ima dva premijer ligasa,a Evropa moze doci iduce godine,bez obzira na sve igracima i rukovodstvu zelim da osvoje kup i da pomgnu Slobodi koliko mogu
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi