FK Tuzla City desetkovan pred meč s Borcem

Problemi za tim Husrefa Musemića

FK Tuzla City desetkovan pred meč s Borcem

E. Škorić

Tuzla City je jučer doživio poraz od 2:1 na Grbavici od ekipe Željezničara.

Željezničar je odmah poveo na startu nakon kornera kada je sam ispred Fejzića ostao Vrhovac i s pet metara pogodio za 1:0.

Potom su Plavi preuzeli inicijativu i pleli mrežu oko gola domaćina. Prvo je Mešinović šutirao sa 12 metara ali su to domaći izblokirali, a u istom napadu nakon centaršuta Mišića gol pogađa Krpić, ali sudije signaliziraju ofsajd. Pred kraj prvog poluvremena u gužvi pred golom Fejzića najbolje se snalazi Zdunić za 2:0.

U nastavku utakmice Plavi dodatno pojačavaju tempo sto je rezultiralo golom, kada se u 66.minuti Džafić sjajno oslobodio svojih čuvara i prizemnim udarcem pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim poraza, Tuzla City je za duel s Borcem u Banjaluci, koji se igra u srijedu, ostala bez povrijeđenog Šukilovića, ali i Čelikovića, Džafića i Mišića, koji su zadobili treće kartone u duelu sa Željezničarom.

Tuzlaci su dosta dugo držali prvu poziciju, ali u posljednje vrijeme su posustali, pa su trenutno s 26 bodova drugi na tabeli, dok lider Zrinjski ima 30.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1595066044
Sve planski, indirektno uništit sledečeg protivnika, da sve izgleda čisto.
16 0
Mad_max
Ovo je smiješno. uvijek ko ide Borcu tekmu prije se zna ko dobija žuti otprilike..
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi