Jović najavio tuzlanski derbi: "Uslovi neće biti saveznici ni nama ni Slobodi"

Prvi meč ove sezone za Tuzlu City

Jović najavio tuzlanski derbi: "Uslovi neće biti saveznici ni nama ni Slobodi"

Samir Mlaćo
Prvi premijerligaši meč Tuzla City će odigrati u nedjelju protiv gradskog rivala Slobode.

U Tuzli City su zaboravili na Evropu i sada se okreću prvenstvu iz visoke ambicije.

Duel sa Slobodom najavili su šef struke Dragan Jović i vezista Nebojša Gavrić.

“Mislim da smo se dovoljno odmorili i osvježili od nastupa u evropskim utakmicama, i da se sada možemo maksimalno posvetiti domaćem prvenstvu. Gradski derbi sa Slobodom je utakmica u kojoj nema favorita, iako većina nama pripisuje ulogu favorita. To znači da ljudi koji vode ovaj klub rade dobro svoj posao. Sloboda je onako dosta mlada i potentna ekipa. Gledali smo ih protiv Širokog i mislim da rezultat nije mjerilo konačnog ishoda. Sloboda ima nekoliko mladih i rastrčanih igrača koji dobro reaguju defanzivno. Mislim da uslovi u nedjelju neće biti saveznici ni nama ni Slobodi ali šta je tu je. Na raspolaganju imamo sve igrače i očekujemo i pobjedu“, kazao je Jović.

Potom se novinarima obratio i Gavrić, koji je kazao:

“Slobodu cijenimo i respektujemo, jer je to klub sa dugom tradicijom i armijom navijača. Međutim, mi želimo da u sezonu uđemo sa pobjedom i tri boda. Jednostavno moramo biti koncentrisani svih 90 minuta, slijediti upute stručnog štaba i rezultat sigurno neće izostati. Ono što nas zanima u ovoj utakmici jeste pobjeda i tri boda, kazao je Gavrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Tuzla City - Sloboda igra se u nedjelju od 17 sati u Banovićima ili Gradačcu.

 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi