Lešinari su se na Tušnju svemu mogli nadati, ali ne i ovakvih 45 minuta njihovog tima

Banjalučani na korak od titule

Lešinari su se na Tušnju svemu mogli nadati, ali ne i ovakvih 45 minuta njihovog tima

Edmir Škorić

U jednom od dva današnja meča 31. kola Wwin lige BiH Borac je gost Tuzli City na Tušnju, a susret koji je počeo u 17 sati donio je nevjerovatnih pet golova u prvih 45 minuta.

Borac je jako blizu titule, ali još uvijek istu nije osigurao, pa je u Tuzlu došao sa velikim ambicijama protiv ekipe koja će se po svemu sudeći oprostiti od Wwin lige.

Za domaće početak iz snova. Sjajna kontra domaće ekipe u 11. minuti, Mašović je dobro prošao Šušića i fenomenalno pogodio sa 14 metara.

Samo tri minute kasnije Borac je izjednačio na 1:1. Dobro raspoloženi Hrelja je centrirao, a Blagaić se najbolje snašao pred golom domaće ekipe.

Nakon toga, Borac je u potpunosti dominirao utakmicom, a u 28. minuti poveo sa 2:1 nakon eurogola Srđana Grahovca. Stojan Vranješ je u finišu zabio za 3:1, a Lukić nedugo nakon toga strijelac za 4:1.

Čini se kako je Borac sve riješio za 45 minuta. Ovu utakmicu posebno prate u HŠK Zrinjski, no njihovo kasnije gostovanje GOŠK-u u Gabeli sada im teže pada jer su se nadali da će Tuzlaci ipak da otkinu neki bod Borcu.

Oglasi

Borac će dva kola prije kraja imati najmanje pet bodova, a u slučaju da Zrinjski ne pobijedi, zvanično će postati prvak. Isto tako, GOŠK bi mogao iskoristiti poraz Tuzle i proslaviti ostanak u ligi dva kola prije kraja.

Trenutno, GOŠK ima 32 boda, a Tuzla City 27, pa je očigledno da samo čudo Tuzlake može spasiti ispadanja.

Dodajmo da današnji meč u Tuzli prate i navijači Borca, popularni Lešinari.

Tuzla City - Borac 1:4 (HT)

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

TUZLA CITY: Abdulahović, Nikić, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Hadžić, Hodžić, Redžić, Kobiljar, Mašović, Ćosić.

BORAC: Milošević, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Herera, Vuković, Lukić, Blagaić, Sušić, Nišić, Hrelja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redred
Toliki grad prvaci i nema ih 100 na gostovanju golemo
4 1
Zoster
Kakvih 45 minuta ovi se sklanjaju da im daju golove,šugava država šugavi kriminalni prvak!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi