Jović pred večerašnji meč otkrio kako vidi igre Željezničara ove sezone

Derbi se igra na Grbavici

Jović pred večerašnji meč otkrio kako vidi igre Željezničara ove sezone

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Nakon što su očitali nogometnu lekciju FK Sarajevo u srijedu, nogometaše Tuzla City večeras čeka duel protiv drugog sarajevskog premijerligaša.

Rival će biti FK Željezničar, a meč se igra od 21:00 na stadionu Grbavica.

“Cilj nam je bio nakon FK Sarajevo da osvježimo ekipu i mislim da smo u tome uspjeli. Idemo na Grbavicu gdje smo bili fino dočekani u dvije evropske utamice i radujemo se povratku na Grbavicu pred navijače koji znaju da cijene dobar fudbal. Željezničar u ovom prvenstvu igra odlično, njihove igre su puno bolje od bodovnog salda, a mi smo spremni i želimo ponoviti kvalitetnu predstavu. Vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno, nadamo se pozitivnom rezultatu“, rekao je šef struke Tuzlaka Dragan Jović.

Jović na raspolaganju ima sve nogometaše.

Večerašnji derbi na Grbavici jučer je najavio i šef struke domaćeg tima Edis Mulalić.

"Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji je igrao u Evropi. Prošao je jedno kolo i svi znamo da se namjerio na jačeg protiv ovih Holanđana. Pratili smo njihova oba kola u Gradačcu i sami ste vidjeli šta se dešavalo protiv Sarajeva u Zenici tako da sve poziva na oprez. Ekipa ima dosta znanja, brzine, onako sa iskusnim trenerom", rekao je Mulalić na početku pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Samim tim nam se nameće da nas očekuje težak zadatak u jednoj sedmici koju smo mi zadnju predstavu kad ne pokažemo sve ono što znamo desi se ono što se desi, gdje smo pokušali cijelu sedmicu da radimo da se dignemo i da se vratimo na kolosijek. Ja znam kada smo mi pravi, a to znaju i igrači, možemo svakoj ekipi problem napraviti."

Pravdu na Grbavici dijelit će Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok su pomoćnici Josip Čolić sa Kupresa i Davor Beljo iz Mostara. Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1571956549
Oj Mulalicu bgm se bolje osjecam kad te ne citam.... Napadacki igrati pa sta bog da....
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi