Tuzla City ne dolazi u Sarajevo: "Klečali smo na Koševu, podršku nismo dobili"
Trenutak koji ističu iz tuzlanskog kluba

Od sastanka prema svemu sudeći nema ništa

Tuzla City ne dolazi u Sarajevo: "Klečali smo na Koševu, podršku nismo dobili"

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Još jedan klub je potvrdio da neće doći na sastanak koji je sutra u Sarajevu organizovao prvi čovjek FK Sarajevo Ismir Mirvić, a radi se o FK Tuzla City.

Mirvić je razočaran suđenjem na meču Kupa BiH između Sarajeva i Borca kada je njegov tim napustio teren u sudijskoj nadoknadi, te je sutra pozvao sve klubove Wwin lige da sjednu za stol.

Ipak, čini se da od od sastanka bukvalno nema ništa. Dolazak su tek potvrdili predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera naše zemlje, dok je FK Željezničar potvrdio da neće doći.

Ostali klubovi za sada šute, a za SportSport je potvrđeno da na sastanak neće doći ni predstavnici FK Tuzla City.

"Nećemo doći sutra u Sarajevo. Svjesni smo mi da se neke stvari moraju dovesti u red, ali vrijeme i mjesto održavanja sastanka nisu u redu. Takve stvari se trebaju organizovati na pravi način, sastanak treba pripremiti i adresa je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Prije par mjeseci smo na Koševu prvi minut kleknuli u znak protesta protiv lošeg suđenja.

Oglasi

Tražili smo podršku od Sarajeva ali je nismo dobili uz obrazloženje da gledaju svoje interese. Uglavnom, moramo svi zajedno raditi da se neke stvari ne dešavaju i Tuzla City će uvijek biti za to i nećemo šutjeti, kao to nismo ni do sada ali još jednom ću reći da nećemo dolaziti sutra u Sarajevo", naveo je predsjednik FK Tuzla City Almir Husić.

Šta je Mirvić naveo klubovima u pozivu?

Podsjetimo, Mirvić je u pozivu naveo da klubovi danas do 16 sati trebaju javiti kako bi se sastanak mogao detaljno isplanirati.

"Ovim putem Vas želim obavijestiti, a ujedno i pozvati na sastanak koji će se održati u utorak 19. marta u 14 sati u konferencijskoj sali hotela Marriort Sarajevo.

Sastanak će biti posvećen aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg nogometa, a posebnim fokusom na sprječavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fer-pleja.

Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu. Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima.

Na sastanku ćemo imati priliku izmijeniti mišljenja te porazgovarati o konkretnim akcijama koje možemo preduzeti kao grupa kako bismo osigurali transparentnost, integritet i poštenje u našoj nogometnoj zajednici. Vaše prisustvo i aktivno učešće na sastanku je od presudne važnosti kako bismo postigli zajednički cilj. Na kraju, svi smo u istom poslu, svi imamo isti cilj - zašto ne bi svojim radom pošteno mogli doći do rezultata?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Molim vas da potvrdite vaše prisustvo najkasnije do ponedjeljka, 18. marta, kako bismo mogli adekvatno organizovati sastanak", naveo je Mirvić u svom pozivu.

Sada je već jasno da sastanka vjerovatno neće ni biti, no sve će jasnije biti sutra.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Piiiitlariiiii vi ste ckepi svi samo mozete da nam pusite racku Zenicki. Dosla maca na vratanca 20god.stimate zato sad placite pitariiii....
10 3
amadeus21
Bravo Azmire, i ne treba im niko doći!!! Kontaju da su bitniji od ostalih, ponižavaju ostale klubove i sad kad je njima neko stao na zulj, kmeče i zovu upomoć.. najgori šljam u državi je FK Sarajevo i njihova uprava Mirvić i Ibričić!!!
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi