FK Tuzla City obustavio rad, Nalić raspustio ekipu!

"Nije preostalo ništa drugo..."

FK Tuzla City obustavio rad, Nalić raspustio ekipu! · Zvanično

Strah od širenja koronavirusa je učinio svoje i u našoj zemlji. Širom BiH su uvedene vanredne mjere u cilju sprječavanja širenja zaraze.

Zabranjena su javna okupljanja, zatvoreni ugostiteljski objekti, date preporuke poslodavcima da se pobrinu za sigurnost radnika. A najvažnije da se iz kuća izlazi samo u slučaju realne potrebe.

U komplikovanoj situaciji su se našli i bh. fudbalski premijerligaši.

Pokušavaju se osmisliti planovi, sačuvati zdravlje igrača...

Premijer liga BiH je zvanično prekinuta prošlog četvrtka, zvanično na dvije sedmice, ali ne bi čudilo da dođe do novih odgoda nastavka prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog svega je FK Tuzla City danas zvanično odlučio obustaviti rad.

"Iako su se u plavom taboru potajno nadali da je epidemiološka situacija samo prolazna i da neće doći do radikalnih poteza, ipak stvarnost i realnost su drugačije, pa treneru Zlatanu Naliću nije preostalo ništa nego da raspusti ekipu... Igrači su dobili upute šta da rade na pauzi kako bi održali nivou fizičke spreme do narednog okupljanja, koje se ne zna kad bi moglo biti. U ovome momentu je najvažnije zdravlje igrača pa je prestanak svih aktivnosti jedino razumno rješenje", stoji u saopštenju FK Tuzla City.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi