Petrović pohvalio kolegu Ćorića, Kobiljar čini sve da zaigra u nedjelju

Tuzlaci u nedjelju igraju važan meč

Petrović pohvalio kolegu Ćorića, Kobiljar čini sve da zaigra u nedjelju

Samir Mlaćo

Pred nogometašima Tuzle City veoma važan ispit je u nedjelju.

Tuzlaci dočekuje Posušju i jasno je da 'moraju' ići na tri boda, kako bi ostali u borbi za opstanak. Na press konferenciji su to istakli i šef struke FK Tuzla City Slavko Petrović, te Rijad Kobiljar.

Kobiljar je zbog povrede propustio meč u Banjoj Luci, a sada bi trebao biti starter.

"Posušje već treću vezanu sezonu igra Premijer ligu i iskoristili su da poboljšaju infrastrukturu, te napravu jednu dobru rekonkstrukciju ekipe. Ima tu par igrača koji mogu igrati u svim klubovima Premijer lige, a tokom zime doveli su i jednog od najperspektivnijih mladih trenera Bosne i Hercegovine Denisa Ćorića. Odmah je startao pobjedom, a ovo je naša premijera kući i siugrno jako bitna utakmica.

Sve ćemo učiniti sa naše strane da upišemo tri boda, a što se tiče ekipe, imali smo problema zadnjih desetak dana. Kobiljar je danas počeo raditi i donijet ćemo odluku da li može igrati. On je primio i blokadu tako bi da je sve pokušao da pomogne ekipi. Karjašević je bio dugo povrijeđen, a protiv Borca nije igrao zbog kartona. Vjerujem da će biti spreman ,kao i Dušan Hodžić. Te tri stvari su nam zadavale glavobolju, ali sve ćemo učiniti da tri boda ostanu kod nas i da uspješno startujemo na našem terenu".

Riječ je dobio i Kobiljar koji je igrao veoma dobro u prvom dijelu sezone. Imao je i ponuda tokom zime, no klub iz Tuzle je odlučio da ga zadrži.

2Posušje je ekipa koja nam je napravila problem u prvoj utakmici u gostima. Hvala Bogu, izvukli smo taj bod i kao što je šef rekao očekuje nas vrlo teška utakmica u nedjelju. Ipak, mislim da sve osim tri boda ne dolazi u obzir jer protiv Borca smo pokazali opet još jednom da imamo kvalitet, ali eto nažalost nismo uspjeli taj drugi pogodak postići. Mislim da smo kod kuće pokazali u zadnje tri - četiri utakmice na Tušnju da smo ekipa ozbiljna i da ko god doðe da će imati problema sa nama.

Imao sam tu neku malu povredicu, ali činio sam sve sa te medicinske strane da zaigram, od tri blokade sam primio tri plazme pa evo i ja sam na raspolaganju", rekao je Kobiljar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodao je da će na današnjem treningu biti jasnije da li će zaigrati od prve minute ili dobiti šansu u nastavku.

"Protiv Borca sam pauzirao, smatram da nama prvenstvo počinje od nedjelje. Imamo Posušje, pa Zvijezdu, nadam se da ćemo u te dvije utakmice osvojiti šest bodova i olakšati sebi put u nastavku prvenstva. Kasnije bi igrali rasterećeni protiv Veleža, a onda ide završnica sezone", dodao je Kobiljar.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti