Lider gradski derbi očekuje s puno optimizma

FK Tuzla City dočekuje Slobodu

Lider gradski derbi očekuje s puno optimizma

E. Škorić

U Tuzli je danas održana zajednička press konferencija pred gradski derbi između Tuzla Cityja i Slobode.

Duel na Tušnju igra se sutra, a ono što daje posebnu draž gradskom derbiju je činjenica da je City prvi na tabeli, a Sloboda treća.

"Derbi je sigurno specifična utakmica i za jedne i za druge, za igrače i trenere. Stvar koja će sigurno doprinijeti kvaliteti jeste to što su igrači i jedne i druge ekipe već igrali ranije derbi utakmice. Obje ekipe su u dobroj formi, pokazali su to u prvih 7-8 kola. Sloboda ima dobar tim, ali i individualno su jaki. Izdvojio bih i golmana Bukvića koji je svojim partijama doprinio rezultatima Slobode. Fokusirani smo na igrače poput Beganovića i Husejinovića, pokušat ćemo da ih zaustavimo", rekao je pomoćni trener Tuzle City Dženis Ćosić, dodavši:

"Nas raduje jedna sjajna atmosfera u i oko kluba i naša očekivanja su velika. Želimo prvo pokazati kvalitetnu igru, a nadamo se da će onda ta igra donijeti i željeni rezultat, odnosno pobjedu što bi nam donijelo samopouzdanje pred nastavak sezone".

"Očekujem što više dobrih derbija u Tuzli, da kvalitet ostane na ovom nivou", zaključio je Ćosić.

Na press konferenciji se pojavio i kapiten Tuzla Cityja Ajdin Nukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Derbi kao derbi ima neku veću draž od nekih drugih utakmica. Meni je drago što u ovaj derbi ulazimo tako što su dva tuzlanska premijerligaša u vrhu. Sloboda ima dosta kvalitetan tim i dobro je posložena od strane trenera Žižovića, ali ne sumnjam u nas. Ne sumnjamo u osvajanje sva tri boda uz maksimalan angažman, veliku želju i motiv", kazao je Nukić.

Derbi na Tušnju igra se od 18:55 sati u subotu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi