Kao da nema kraja novajlijama: Novo ime u FK Tuzla City

Ozvaničena saradnja

Kao da nema kraja novajlijama: Novo ime u FK Tuzla City

Samir Mlaćo

Iz dana u dan nova imena u FK Tuzla City.

Sada je dogovoreno i pojačanje na golmanskoj poziciji, a radi se o Tariku Abdulahoviću. Ipak, postavlja se pitanje da li će Abdulahović imati minutažu pored provjerenog Nevresa Fejzića i Edina Lolića koji je nedavno stigao iz Cagliarija.

Abdulahović je posljednji angažman imao u FK Zvijezda 09.

"Novo pojačanje Tuzla Citya je i 25-godišnji Tarik Abdulahović. U Tuzla City dolazi iz Zvijezde 09. U svojoj karijeri je još nastupao za Željezničar, Sarajevo, Olimpik, Mladost…

“Moj dolazak u Tuzla City smatram velikim napretkom u mojoj karijeri. To je klub sa dobrom vizijom i projektom za mlade igrače. Velike su ambicije kluba za ovu sezonu i nadam se da ćemo izboriti izlazak na europsku scenu” Rekao je Abdulahović.

Igra na poziciji golmana a sa Tuzla Cityem je ugovor potpisao na tri godine", stoji u objavi tuzlanskog premijerligaša.

Oglasi

FK Tuzla City nedavno je ostao i bez trener golmana. Legendarni Mirsad Dedić ponovo se vratio u FK Sloboda.

Dedić je u Slobodi završio svoju igračku karijeru, a upravo je u Tuzli 2014. godine počeo obavljati funkciju trenera golmana. Nakon toga je otišao u Slogu Simin Han, odnosno sadašnji Tuzla City, vratio se u Slobodu, pa opet prešao u Tuzlu, da bi se sada ponovo vratio u Slobodu.

Prije Abulahovića FK Tuzla City predstavio je između ostalih i Emora Sejdovića koji je igrao niželigaški nogomet u Njemačkoj.

U Tuzla City dolazi iz Eintracht Frankfurt II.

"Sretan sam zbog povratka u domovinu. Nadam se da ću opravdati povjerenje uprave kluba. Drago mi je sto sam izabrao Tuzla City, klub sa projektom i vizijom za mlade igrače. Ekipa me dobro primila i vjerujem u dobru saradnju sa kolegama", rekao je Sejdović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City novu sezonu Premijer lige otvara gostovanjem kod NK GOŠK u Gabeli.

Ova dva tima nedavno su odmjerila snage na Kupresu, a Tuzlaci su slavili 2:0.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi