FK Tuzla City u posljednjih nekoliko sezona iz Slobode doveo preko 20 igrača

Komšijino je najbolje

FK Tuzla City u posljednjih nekoliko sezona iz Slobode doveo preko 20 igrača

E. Škorić

Dok se zvala Sloga i dok je igrala u nižim rangovima, Tuzla City je također znala da "krade" igrače iz gradskog rivala s Tušnja, no ove sezone je to posebno došlo do izražaja.

U proteklih nekoliko godina Tuzla City je postao klub u koji rado odlaze mnogi igrači, pa i oni koji su prethodno igrali za Slobodu. Stabilan premijerligaš na čelu s Azmirom Husićem ne štedi, a uz to nudi dobre uslove igračima i to su razlozi zbog kojih se mnogi odlučuju priključiti mladom i uspješnom projektu.

Tuzla je tek jednu sezonu provela u Premijer ligi. U debitanskom nastupu se nekadašnja Sloga nije proslavila, ali je izborila opstanak, što je bio osnovni cilj, no već u sljedećoj sezoni bi mogla da napadne i sami vrh, odnosno izlaz u Evropu.

U Tuzlu su pristila razna kvalitetna pojačanja, no nekako su uvijek posebnom bojom podrctani igrači koji u Tuzlu dođu iz Slobode. Ovog ljeta to su Said Husejinović, Borislav Terzić, Azir Muminović i Adis Hadžanović.

Ranije su iz Slobode došli i Samir Efendić, Nemanja Stjepanović, Almedin Ziljkić, a u proteklih pet sezona preko 20 igrača je prešlo iz Slobode u Tuzlu.

Prema evidenciji Transfermarkta, radi se o sljedećim igračima:

Azir Muminović, Ivan Kostić, Adis Hadžanović, Nemanja Stjepanović, Samir Efendić, Borislav Terzić, Said Husejinović, Almedin Ziljkić, Dino Čizmić, Mirza Hamzabegović, Adnan Salihović, Emir Hodžić, Ermin Musić, Sakib Brezičanin, Mirza Husić, Almir Halilović, Faris Mehmedović, Adi Kadić, Armin Tinjić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na listi je 19 igrača, no vjeruje se da je još onih koji su iz omladinskog pogona Slobode prešli u Tuzlu. Bilo je, naravno, slučajeva da igrači Tuzle odu u Slobodu, ali dojam je da u ovom trenutku Tuzla City puno bolje kotira i više "krade" od svog gradskog rivala.

U gradu soli svi su složni da je dobra stvar što grad sada ima dva premijerligaša, a jaka Sloboda ujedno znači i jak City i obrnuto. Naravno, Sloboda je klub s bogatijom i većom tradicijom, ali trenutno ne kotira bolje od komšija iz Simin Hana, koji puno ulažu i iz sezone u sezonu imaju sve veće ambicije.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Gospodine Škoriću, nije tačno da su svi složni da grad ima dvije ekipe u PL.Za nas tuzlake Sloboda je svetinja.Ovo što radi Azmir Husić je samo osveta nekim ljudima koji su bili i upravi Slobode i samo će najviše štete nanijeti Slobodi. Evo počeo je i u futsal da se petlja.Nije to dobro,ne možeš parama kupiti baš sve. Javnost treba da zna da su utakmice TC na Tušnju besplatne,jer nema interesovanja. Sve je to vještačko.
10 7
Mostar
Stabilan premije ligas karinu jedva su ostali prosle God ove ispadaju. Taman da dovedu Messia I dibalu Ispadaju
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi