Osim: Mi se ibretimo što su u Veležu plate redovne
FOTO/VIDEO: A. Čaušević

FK Velež počeo sa pripremama

Osim: Mi se ibretimo što su u Veležu plate redovne

H. Zilić

FK Velež počeo je pripreme za novu sezonu.

Na klupi Rođenih od ove sezone sjedit će Amar Osim, koji je danas održao i prvu press konferenciju po dolasku u Velež.

"Plan će određivati aktivnosti oko terena. Idemo na Kupres pa se vraćamo u Mostar. Kada se vratimo već će biti radovi na terenu, ali morat ćemo se snalaziti. Navikli smo na to u našem fudbalu", rekao je Osim na početku press konferencije.

O novim imenima u klubu?

"Nije lijepo da ja sad o tome pričam, tu je direktor kluba. Tu su došli neki igrači, ima još nekih u opticaju, u pregovorima smo. Nećemo još pričati konkrentno jer kod nas se to zna pokvariti, malo sebizmigolji. Ljudi vole da se nešto dešava, da se priča o pojačanjima, bit će par imena na ovim pozicijama gdje je bilo problema i prošle sezone."

Osim je priznao da nije razmišljao o novom poslu u skorije vrijeme, ali...

Oglasi

"Bilo mi je lijepo kući, najveća briga je bila kada ću izvesti psa. Nisam mislio da ću opet raditi, ali obavio sam razgovor sa direktorom i vidio sam da odlično razmišlja, tako da sam i ja promijenio mišljenje. Velež ima potencijal da igra veoma dobar fudbal."

Velež je pravi izazov jer klub im glavu i rep.

"Velež ima glavu i rep i teško je voditi takve ekipe, pravi izazov. Lakše je voditi kada ti slažeš kockice, ovako ako nešto povkariš ode glava, ode rep. Ovu ekipu Veleža poznajem odlično, znam šta Velež može, šta ima, igrali su prethodne dvije godine značajnu ulogu u našem fudbalu. Ima prostora da se još toga popravi."

Stabilnost kluba je najbitnija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je jako bitno. Mi se ibretimo što Velež redovno daje platu. Što se tiče toga, lakše je raditi u klubu gdje stvari funkcionišu kako treba, to je jedna od najvažnijih stvari."

Osim je govorio i o mogućim protivnicima u Evropi, rasporedu u novoj sezoni, okvirnom planu prijateljskih utakmica, a u narednom videu pogledajte kako je izgledala press konferencija FK Velež i šta je sve rekao novi šef stručnog štaba Amar Osim.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
BILE SU I U ZELJI DOK NISI OTJERAO MISIMOVICA LOPOVCINO RASPALA
7 11
19zfc21
Evo ga počeo o finansijama......
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi