FK Velež smanjena kazna, ali ne značajno

Mostarcima oduzeta tri boda

FK Velež smanjena kazna, ali ne značajno · Saznajemo

E. Škorić

Apelaciona komisija Nogometnog saveza BiH je danas na sastanku donijela odluku.

Prvobitno je FK Velež kažnjen s oduzimanjem tri boda zbog nereda na i nakon utakmice protiv Borca.

Osim toga, predsjednik Mostaraca Šemsudin Hasić suspendovan je na dvije godine, dok je klub pretrpio i novčanu kaznu od 10.000 KM te je stadion Veleža suspendovan na šest utakmica. Rođeni su se žalili, a danas su najzad saznali rezultate i nikako ne mogu da budu sretni ishodom. 

Naime, Apelaciona komisija je odlučila da ostane 3:0 registrovano u korist Borca, novčana kazna je sada 6.000 KM i  šest utakmica bez publike. Kazna Hasiću je smanjena na 1,5 godinu.Ostaje i na snazi oduzimanje tri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, duel Veleža i Borca je prekinut nakon što su u teren utrčali domaći navijači kod rezultata 0:2 nezadovoljni suđenjem, a kasnije je zapaljen automobil u kojem se nalazio i sudija Sabrija Topalović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Je*em li vam majku LOPOVSKU, SAVEZ NAPOLJE !!!
56 2
Haroni
Rat savezu!
43 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi