Efikasni Velež uveličao slavlje u Bužimu i slavio visoku pobjedu

Mostarci su bili veoma raspoloženi, Bužimljani sjajni domaćini

Efikasni Velež uveličao slavlje u Bužimu i slavio visoku pobjedu

S. Mlaćo
U svojoj prvoj prijateljskoj utakmici pred nastup u Evropi FK Velež je danas bio ubjedljiv na gostovanju kod federalnog drugoligaša NK Vitez Bužim (0:9).

Povodom ovog meča bio je 50. rođendan kluba iz Bužima, a sve je proteklo u slavljeničkoj atmosferi.

Publika je do posljednjeg meča ispunila stadion, mnogi su mjesto pronašli tek pored stadiona, a Velež je bio ubjedljiv. Slavio je čak 9:0.

Nakon prvog dijela izabranici Feđe Dudića vodili su 3:0. Dva puta je pogodio Mehmed Ćosić, a jednom Dženan Zajmović, novo pojačanje Rođenih.

U nastavku također sigurna i efikasna partija Mostaraca.

Georgijević je pogodio za 4:0, da bi na 5:0 povisio Osmić.

Oglasi

6:0 je postavio Zubanović, a zatim su pogađali još Pršeš, te dva puta mladi Sijamija koji je sjajno iskoristio dobijenu minutažu.

Velež će pripreme od nedjelje nastaviti na Kupresu gdje će sredinom sedmice odigrati i prijateljski meč protiv Tuzle City.

Kako je već poznato, Rođeni će u prvom pretkolu Konferencijske lige odmjeriti snage sa ekipom Coleraine iz Sjeverne Irske. Prvi meč igra se u našoj zemlji.

Kada je prvenstvo u pitanju, Mostarci sezonu otvaraju domaćim susretom sa povratnikom u elitno društvo HŠK Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski meč:

NK Vitez Bužim – FK Velež 0:9

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Kolko je bio rezultat zna li se sta? :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi