FK Velež i Red Army pomažu Pejićevom Domaljevcu

Pomoć za Domaljevac/Šamac

FK Velež i Red Army pomažu Pejićevom Domaljevcu

Klub navijača Red Army i Fudbalski klub Velež pozvao je sve navijače i simpatizere Veleža, sve građane Mostara i regije Hercegovine, te dijasporu da se uključi u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za općinu Domaljevac/Šamac.

Ova općina teško je stradala u poplavama i njeno stanovništvo nalazi se u izuzetno teškoj situaciji. Skoro 90 % teritorija općine se našlo pod vodom i materijalna šteta je ogromna. U Domaljevcu je rođen i fudbaler Veleža Matijas Pejić koji trenutno zajedno sa svojim sugrađanima vodi bitku protiv vodene stihije.

„Stanje je teško, gotovo sve je pod vodom. Borimo se da sačuvamo što je moguće više od materijalnih sredstava, kako bi se život nastavio i poslije ovog potopa. Stanovništvu koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji potrebna je konzervirana hrana i voda, za bebe su prijeko potrebne pelene, gorivo tzv. mješavina za pumpe kako bi ispumpavali vodu iz kuća, potrebni su nam svijeće i upaljači jer je i to stradalo u vodi. Hvala svim dobrim ljudima koji su odlučili da pomognu u ovim zaista teškim trenucima za svakoga,“ naglasio je u emotivnom razgovoru za službenu stranicu FK Velež, Matijas Pejić.

Klub navijača je već prikupio određenu humanitarnu pomoć i danas je isporučio u Maglaj, dok je prikupljanje pomoći nastavljeno i danas i to za općinu Domaljevac/Šamac. Veliki je odziv navijača koji žele pomoći nastradalim.

Sutra ujutro za Domaljevac kreće urgentno kamion od tri tone hrane, kako se nebi izgubio nijedan dragocjeni minut vremena, koji je u ovom trenutku narodu ovog kraja od velike važnosti. Klub je osigurao kamion, koji će u koordinaciji sa Crvenim križom Mostara krenuti ujutro za Domaljevac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sva hrana i pomoć koja do tog trenutka bude prikupljena u prostorijama KN Red Army, će biti odmah utovarena. Akcija se i nakon toga nastavlja i humanitarna pomoć će biti dostavljena odmah čim se prikupi veća količina, bez obzira da li to bude u toku istog dana ili sutradan.

Svi koji žele pomoći mogu dostaviti svoje pakete u prostorije Kluba navijača Red Army u Fejićevoj ulici u Mostaru svakim danom od 9 do 23 sata.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije