Rođeni zagrijali motore za paklen ritam, defanzivac napustio klub

Posjetili smo trening Veleža

Rođeni zagrijali motore za paklen ritam, defanzivac napustio klub

A. Čaušević

Velež je u julu i augustu odigrao 12 takmičarskih utakmica pa je mostarskoj ekipi septembarska pauza došla kao idealan momenat za osvježenje, punjenje baterija i pripreme za pakleni ritam. 

Rođene do kraja septembra čeka šest teških utakmica, a proteklih dana su zagrijavani motori za izuzetno teške i zahtjevne utakmice koje slijede.

Mostarski Crveni će u petak biti domaćini Sarajevu. Na posljednjem treningu pred derbi sa starim rivalom nije bilo Nermina Alagića.

Kako smo uspjeli saznati mladi defanzivac koji ove sezone upisao jedan ligaški nastup je postao novi član Igmana iz Konjica koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH.

Tokom pauze nekoliko igrača se žalilo na sitne probleme s povredama, međutim svi će se naći u konkurenciji za duel sa Sarajlijama. Izuzetak je mladi Arman Džanković koji ima problema sa zglobom.

Od ranije je poznato da pravo nastupa nema Đani Salčin jer je tako dogovoreno kada je stigao na posudbu iz FK Sarajeva, pa Feđa Dudić tek treba da otkloni posljednje dileme oko sastava.

Posjetu trenningu smo iskoristili i za kratki razgovor sa Samirom Zeljkovićem, standardnim prvotimcem Rođenih koji se nada pobjedi protiv Bordo tima.

"Čeka nas serija derbija, prvi je sutra protiv Sarajeva, znamo o kakvoj se ekipi radi. Bez obzira da su imali problema na kraju prošle i na početku nove sezone radi se o dobroj ekipi", rekao nam je Zeljković te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Maksimalno smo se spremili, analizirali dobre i loše strane, znamo odakle prijeti najveće opasnost, probat ćemo da neutrališemo njihove najbolje igrače i svakako se nadamo pobjedi."

Velež nakon Sarajeva već u srijedu igra gradski derbi protiv Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom, dok će narednog vikenda biti gost Željezničaru. Do kraja mjeseca će igrati protiv Borca (kući) i Tuzla Cityja (u gostima). Bit će odigran i susret 1/16 finala Kupa BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Gazi lažne prijatelje sa koseva
2 20
Mackintosh
Brdjani iz kamenjara
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi