Velež objavio novi potpis i obradovao navijače

Ostaje stanovnik Mostara

Velež objavio novi potpis i obradovao navijače

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Velež je prije par dana pokazao snagu protiv 'ljutog' rivala Zrinjskog i slavio 3:0. Slavili su navijači Veleža važnu pobjedu i veoma slatku, a sada su ih čelnici klubova obradovali sa novom informacijom.

Naime, novi ugovor potpisao je Omar Pršeš i on će ostati stanovnik Mostara do 2026. godine. U Velež je stigao iz FK Sloboda Tuzla početkom 2020. godine.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Klubu produžio Omar Pršeš, koji će ga za crveni dres vezati do 30. juna 2026. godine.

U prisustvu članova Upravnog odbora FK Velež Adnana Frenje i Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetosmogodišnjeg Tuzlaka za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.

Omar Pršes rođen je 07.05.1995. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, da bi kasnije igrao za Olimpik i Zvijezdu iz Gradačca, a redove fudbalskog kluba Velež pojačao je u januaru 2020. godine", stoji u objavi FK Velež.

Oglasi

Rođeni navode da već sklapaju igračku križaljku za budućnost.

"Produženje ugovora sa Omarom Pršešom dolazi u trenutku kada naš tim očekuju važne utakmice do kraja ove kalendarske godine, ali predstavlja značajan korak u sklapanju igračke križaljke Rođenih koji će na proljeće pokušati izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone", stoji u objavi mostarskog kluba.

Treba istaći je Pršeš srca navijača Veleža posebno osvojio u duelu protiv AEK-a na Grbavici kada je postigao sjajan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno su Rođeni na četvrtom mjestu i nadaju se da mogu izboriti Evropu i ove sezone. Na svom kontu imaju 25 bodova i već pet mečeva ne znaju za poraz.

U narednom kolu u goste će NK Široki Brijeg, timu koji će svoje domaće utakmice do okončanja radova na terenu Pecare igrati u Posušju. Navijači Veleža najavljuju odlazak u velikom broju i nadaju se bodovima i sa ovog meča.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Odlicno
5 1
Mostarac94
Forza Velež !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi