FK Velež prekinuo crnu tradiciju i na Grbavici slavio prvi put poslije 1988. godine

Rođeni iznenadili Željezničar

FK Velež prekinuo crnu tradiciju i na Grbavici slavio prvi put poslije 1988. godine

Fudbaleri Veleža pobijedili su večeras na Grbavici Željezničar sa 2:0 u susretu 19. kola Premijer lige BiH i na taj način prekinuli vrlo neugodnu tradiciju. 

Rođeni su na ovaj dan čekali vjerovali ili ne 31 godinu, jer su posljednji put u Dolini ćupova trijumfovali davne 1988. godine.

Tog trećeg septembra je bilo 1:0 za Rođene koji su slavli pogotkom Vladimira Gudelja. Danas, 31 godinu kasnije, strijelci su bili Nusmir Fajić i Muharem Ćosić.

Velež ne samo da je prekinuo neugodnu tradiciju s ovom pobjedom već se i učvrstio na sredini tabele jer sada ima 25 osvojenih bodova i gotovo da je siguran kada je u pitanju borba za opstanak na proljeće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Željezničar je ispustio priliku da postane jesenji prvak za što mu je večeras trebao samo bod.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BJB1
Zeljo,vozdra,kurcem medju oci,il ako volis cunom po celu. Forza Velez
8 4
kn0x
Burke pita selji kita, Sarajevo brani titulu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi