FK Velež dobio garanciju kada će biti završeni radovi na stadionu Rođeni
FOTO: FK Velež TV

Odmah će biti odigran i veliki derbi

FK Velež dobio garanciju kada će biti završeni radovi na stadionu Rođeni

Samir Mlaćo
Nije poznato kada će se FK Velež vratiti na svoj stadion.

Trenutno traju radovi na uređenju travnjaka na stadionu Rođeni, sve se itekako odužilo, pa Rođeni igraju domaće utakmice u Gabeli.

U Gabeli imaju sjajne uslove, kao i domaćina za primjer, no jasno je da žele pred svojim navijačima krenuti u 'berbu' bodova.

Predsjednik Senad Husnić otvoreno je govorio o situaciji sa terenom za klubsku TV.

“Radovi uveliko kasno, prvi rok do završetka je bio do 5. augusta kada smo trebali ovdje igrati sa FK Željezničar. Reagovali smo kod nadzornog organa, kontaktirali Savez i rečeno nam je da će to biti gotovo do 03.09. Derbi sa FK Sarajevo je 17.09., te računamo da derbi sa FK Sarajevo igramo na našem stadionu. Toplo je vrijeme, velike su temperature, trava se neće moći postavljati na 40 stepeni. Ima tu dakle i viša sila, nije samo do izvođača. Priželjkujem da se radi i u noćnim satima, da bi mi što prije imali stadion. Ovakvo stanje iziskuje dodatne troškove, treniramo u Bijelom Polju, igramo u Gabeli, nemamo toliko naših navijača...“, kazao je vidno razočarani Husnić.

Podrška Osimu

FK Velež je ove sezone odigrao četiri utakmice te osvojio pet bodova uz skor od pobjede i poraza te dva remija, a šef struke Amar Osim je ipak dobio podršku kluba i Rođeni se nadaju mnogo boljim partijama u nastavku sezone.

Oglasi

"Poštovani članovi, navijači i prijatelji Kluba,

Ovim putem Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež Mostar želi da pruži podršku stručnom štabu na čelu sa Amarom Osimom.

Svjesni svih poteškoća sa kojim se naša ekipa trenutno bori, sigurni smo da maksimalnim angažmanom svih u narednom periodu možemo da prevaziđemo trenutne probleme, te vratimo naš Klub na pobjedničke staze.

Samo zajedno, do kraja ‐ Mostar u srcu, Velež do groba!", poruka je iz FK Velež vezano za status Osima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Amar Osim je na mjestu trenera Veleža zamijenio Feđu Dudića koji je preuzeo FK Sarajevo.

Klub je vodio u šest zvaničnih utakmica. Doživio je tri poraza (dva u Konferencijskoj ligi), te ima pobjedu i dva neriješena rezultata.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Hajde pustite suplje, kojih 40 stepeni, bilo prosli mjesec 2 dana preko 40, sta onda ljudi na dalekom istoku i indiji ne bi trebali izlazit iz kuca vazda im je +40
7 1
Mackintosh
Kakav kamenjar i zapusteno igraliste, ovu imitaciju predratnog Veleza treba ugasit
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi