Al-Tuwaijri: Teško je voditi meč sa tribina, izgubio sam i glas...

Kaže da je njegov tim dominirao i zaslužio pobjedu

Al-Tuwaijri: Teško je voditi meč sa tribina, izgubio sam i glas...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Željezničar je osvojio bod protiv Posušja (1:1) pogotkom Vahida Selimovića u posljednjoj minuti.

Plavi su gubili, činilo se da će doživjeti poraz, ali na kraju je defanzivac pogodio poslije prekida i donio bod.

Navijači su nezadovoljni napustili Grbavicu i sigurno se ne mogu zadovoljiti bodom. Na press konferenciji govorio je šef struke Plavih Abdulhakeem Al Tuwaijri.

"Nismo dobro počeli meč, iako smo kontrolisali utakmicu, nije bilo agresije u igri. To se promijenilo u drugom poluvremenu, bili smo dominantniji, osim u prvom poluvremenu. Završilo je remijem, iako to nismo zaslužili, zaslužili smo pobjedu", rekao je trener iz Saudijske Arabije.

Novinari su ga pitali zbog čega je to Željezničar zaslužio pobjedu.

Oglasi

"Kreirali smo šanse od početka do kraja, bili smo dominantniji. Zato mislim da smo zaslužili pobjedu".

Sa zapadne tribine ste davali savjete igračima.

"Teško je voditi utakmicu sa tribina, izgubio sam i glas. Vrištao sam, to je dokaz da nisam sretan. Tražio sam od igrača da budu agresivniji. Namjerno sam neke igrače ostavio na klupi, a da je bilo još par minuta dali bi i drugi gol. Nadam se da ću narednu utakmicu biti na terenu. Administracija kluba radi svoj posao".

Da li izmjene zakasnile, dva igrača su ušla u posljednjih pet minuta?

"Razlog zašto sam zakasnio sa izmjene jeste strah od povreda. Morao sam odgoditi izmjene kako bi zaštitio svoje igrače. Nismo iskoristili poluvrijeme za izmjene, to je bio glavni razlog".

Ekipi Željezničara su potrebna pojačanja, to je već sada jasno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne volim da iznosim planove koje imamo u budućnosti. Tim koji imamo se bori svaki dan, treba nam vremena da se prilagodimo jedni drugima. Ne mogu otkrivati planove rano, ubrzo dolazi zimski prelazni rok, ali imamo ciljeve. Teško je, ali ako zajedno radimo možemo postići bolje rezultate", dodao je trener koji još uvijek nije upisao zvanični debi na klupi premijerligaša iz Sarajeva.

U narednom kolu Željezničar gostuje ekipi FK Tuzla City na Tušnju. Meč se igra naredne subote.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Otisao jedan cirkusant dosao gori od njega 10 puta
5 1
user1575395494
E cuj zaslužili pobjedu, da mi je samo znati koju si ti utakmicu gledao
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije