Akrapović: Prvi faul karton, drugi faul karton, a Ćorluka je trebao dobiti crveni prije gola
Darko Gedžić je itekako naljutio trenera Željezničara

Željezničar u završnici pao u Mostaru

Akrapović: Prvi faul karton, drugi faul karton, a Ćorluka je trebao dobiti crveni prije gola

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Zrinjski je pred sami kraj slomio otpor Željezničara te upisao nova tri boda.

Mučili su se Plemići, imao je i Željezničar svoje šanse, te lako mogao prvi povesti, ali nisu.

Zrinjski je to znalački kaznio, a svoje viđenje meča na press konferenciji dao je trener gostiju Bruno Akrapović.

"Teška utakmica, Zrinjski nam prvi dio nije napravio skoro ništa. Imali smo šansu preko Cocalića, trebali zabiti, a isto tako i u drugom dijelu. Kontrolisali smo protivnika, imali još jednu šansu, te nismo nagradili sami sebe.

Teško bi se Zrinjski vratio, ali mi se okrećemo Veležu. Nedostajat će nam par igrača, nadam se da će se neki oporaviti i vratiti", rekao je Akrapović.

Bio je ovo 12-ti poraz Željezničara u gostima.

Oglasi

"Zvuči nevjerovatno... Vidjeli ste šansu, onda se uzimaju tri boda...Ne jedan. Neću sada praviti pritisak tom igraču, to je nogomet. Moram tog igrača podržati, motivirati da istraje, te da se još više kao ekipa zbližimo. Biće na kraju sve dobro. Kod gola Zrinjskog Ćorluka je trebao dobiti drugi žuti, odnosno crveni karton. Bilo je još situacija gdje pravda nije bila na našoj strani. Čuo sam komunikaciju pomoćnika i glavnog sudije.

Prvi faul žuti karton, drugi faul žuti karton... Neću tražiti alibi, ali kao je kriterij takav, onda treba biti cijelu utakmicu takav. Psihički to umara ekipu, okreće koncentraciju na neke druge stvari".

Plavi su odigrali dobro 60-70 minuta, bolje nego sa Zvijezdom 09, to je bilo vidljivo.

"Mi smo uvijek disciplinovani, znamo šta igramo, ali treba nam momenat sreće. Mogao je biti danas".

Težak raspored očekuje Plave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi možemo svaku ekipu dobiti, mogli smo i danas. Liga je izjednačenja, svako svakoga može dobiti. Pokazat ćemo to. Raspored je takav da morate igrati sa svima, ne lete ni ostali, pa vidjet ćemo", dodao je Akrapović.

Glavni sudija meča u Mostaru bio je Darko Gedžić iz Brčkog.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Nauči ga ugurati loptu s 3 metra na prazan gol po hibridnom terenu....ravan ko bilijar... on 5 metara preko gola....jel i to sudija kriv
5 0
plemic
trebali ste i više kartona dobiti. odavno siroviji nisu gostovali u mostaru. sretno u federalnoj.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi