FK Željezničar četiri od četiri: Plava mašina se iz Tuzle vraća sa tri boda!

Plavi nastavili sjajan niz

FK Željezničar četiri od četiri: Plava mašina se iz Tuzle vraća sa tri boda!

E. Škorić, foto: E. Dindić

U jednom od derbija 4. kola Premijer lige BiH Sloboda je ugostila Željezničar, koji je nastavio seriju i stigao do nove, četvrte pobjede, savladavši Tuzlake s 2:0.

Željezničar je po prvi put u historiji Premijer lige krenuo u prvenstvo s četiri pobjede. Nakon što je trijumfovao protiv Veleža (3:0), Radnika (2:0) i Borca (2:1), uslijedila je nova, zaista važna pobjeda nad Slobodom u Tuzli.

Ni 10 minuta nije prošlo meča na Tušnju, a Plavi su već imali prednost. Štilić je ubacio, a Lendrić se samo naklonio i loptu sproveo u mrežu za radost igrača u plavim dresovima, ali i brojnih navijača gostujućeg tima koji nisu bili na stadionu, ali su bili srcem i mislima uz svoj tim.

Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 2:0. Nakon prodora Veselinovića, malo je nedostajalo da Maksimović matira vlastitog golmana. Ubrzo je lopta pogodila Mujkića u ruku, gosti su tražili penal, ali od toga nije bilo ništa.

Potom se Sloboda malo oslobodila, progirala u napadu, ali nije uspijevala da stvori konkretnu priliku pred golom Fejzića. Najbolju priliku imao je Mujagić u 34. minuti, ali je Fejzić bio siguran, a već na drugoj strani Šehić majstorski ostavlja loptu za Veselinovića, koji ipak loše šutira i lopta ide preko gola.

U 40. minuti nova velika šansa za goste iz Sarajeva, Štilić je šutirao, na kraju je bio samo kornmer. Do kraja prvog dijela bilježimo i pokušaj Alispahića, ali pogađa samo vanjski dio mreže.

Što se tiče drugog dijela, Željezničar je i dalje držao kontrolu, bio konkretniji i opasniji, ali Sloboda je s više rizika, shodno rezultatu i zaostatku, krenula prema naprijed.

I kada se očekivao neizvjestan kraj meča, stigao je pogodak rezerviste Mujezinovića u 72. minuti. Fantastičan pas Štilića i četvrti gol Mujezinovića, koji je u svakom kolu do sada dao po jedan gol.

Rutinski su izabranici Amara Osima priveli utakmicu kraju, stigli do četvrte pobjede iz isto toliko utakmica i sa 12 bodova uvjerljivo su lideri na tabeli, a narednog vikenda dočekuju Mladost i imaju veliku priliku da nastave ovaj sjajan niz.

FK Sloboda - FK Željezničar 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović, Husejinović, Herić, Tomašević, Husić, Predragović, Mujkić, Maksimović, Mujagić.

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Miletić, Štilić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Lendrić, Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Kapa do poda , Zeljo ima momentalno igru +rezultate + bodove , bilo sta covjek da napise negativno nije fer - Brkica ih je odlicno pripremio
69 3
azNI
lakoca igranja stilica i sadikovica, zivio nam osim dragi
35 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi