Nigerijac stigao na Grbavicu: Edwin Odinaka potpisao za FK Željezničar
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Kao što je SportSport i najavio

Nigerijac stigao na Grbavicu: Edwin Odinaka potpisao za FK Željezničar · Zvanično

Endin Čaušević

FK Željezničar nastavlja s pojačanjima za novu sezonu, a klub s Grbavice danas je ozvaničio dolazak Edwina Odinake koji je protekle sezone oduševio svojim igrama u dresu Stupčanice iz Olova.

Kao što je SportSport najavio prije nekoliko dana u Željezničaru su pokazali veliki interes za dovođenje ovog Nigerijca, te su uspjeli da pronađu zajednički jezik.

Pregovori su trajali neko vrijeme, ali je ovaj 20-godišnjak na kraju pristao da karijeru nastavi u dresu Željezničara.

Odinaka je s klubom s Grbavice potpisao ugovor na dvije sezone uz automatsku opciju produženja saradnje na još godinu dana.

Protekle sezone oduševio je igrama u dresu Stupčanice i po mnogima bio je najbolji desni bočni u Prvoj ligi FBiH, a to nije prošlo nezapaženo jer je na stolu imao nekoliko ponuda.

Također, Odinaka je, prema neslužbenim informacijama, bio i na probi u moldavskom Sheriffu, ali na koncu je odlučio da potpiše za Željezničar.

Oglasi

"Veoma sam sretan zbog dolaska u Željezničar. Nadam se da će me navijači voljeti. Prije nego što sam potpisao dobio sam veliki broj poruka od navijača iz cijele BiH i jedva čekam da im se dokažem na terenu", rekao je Odinaka nakon potpisa ugovora.

Ovaj 20-godišnjak u Stupčanicu je stigao još kao junior, a u protekloj sezoni za klub iz Olova upisao je 32 nastupa.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

U Željezničaru punom parom rade na dovođenju pojačanja i jasno je da će igrački kadar Plavih biti drastično drugačiji u odnosu na proteklu sezonu.

Pored igračkog kadra klub s Grbavice nedavno je izabrao i novog trenera, a riječ je o Denisu Ćoriću pred kojim je sigurno veliki izazov da Željezničar vrati u sami vrh.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1694422839
Sljedece sedmice pocinju evropske kvalifikacije a strumfovi to mogu samo pratiti preko televizije i igrati prijateljske protiv Stupcanice i Famosa
1 8
StarmoRA81
Odinaka je top pojacanje, zna ko prati Stupcanicu. Fizicki odlican, brz, defanzivu super radi. Jedino steka malo naprijed, ali posto je tek napunio 20, ima kad da koriguje neke stvari. Generalno Velez, Sarajevo, Zrinjski, Borac otjerali trenere, razne turbulencije u klubovima. Dok Zeljo dovede Corica i Rahimica i lagano sklapa ekipu bez neke pompe. Bice oni pravo dobri ove sezone.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi