Održan sastanak pred meč u nedjelju: "Održavanje derbija uz nulti stepen tolerancije na huliganstvo"
Sa današnjeg sastanka FOTO: MUP KS

Predstavnici dva kluba su dobili jasne poruke od katice i Hajdarevića

Održan sastanak pred meč u nedjelju: "Održavanje derbija uz nulti stepen tolerancije na huliganstvo"

Samir Mlaćo

Posljednji sarajevski derbi donio je dosta ružne scene, ali ne na stadionu, već uoči samog meča.

Uoči derbija u blizini stadiona Grbavica pojavila se grupa navijača Sarajeva, zabilježeni su sukobi sa policijom, ali i hapšenja, pa navijači Sarajeva nisu mogli prisustvovati utakmici.

Sada se svi nadaju da će sve proći bez incidenata, a tim povodom održan je sastanak predstavnika dva kuba sa ministrom unutrašnjih poslova Knatona Sarajevo Admirom Katicom i policijskim komesarom Fatmirom Hajdarevićem.

Ministar Katica je poručio da će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti sve neophodne mjere za održavanje derbija, a od predstavnika klubova zatražio je maksimalnu saradnju i kooperativnost.

"Smatram da je važno da održimo ovakav sastanak i podijelimo odgovornost, te da poduzmemo sve mjere da derbi protekne u najboljem redu. Mi želimo da se derbi održi, ali morate znati da nam je sigurnost građana na prvom mjestu i zato od vas i navijača očekujemo maksimalno korektno i civilizirano ponašanje,“ poručio je ministar Katica.

Oglasi

Policijski komesar Fatmir Hajdarević najavio je da će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Uprave policije vršiti pretres lica na svim ulazima, te da policija neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja i huliganstva.

Istakao je da policija, klubovi i navijači moraju zajedno djelovati kako bi ovaj i svaki naredni derbi protekao u najboljem redu, te da ne smije doći do upotrebe pirotehničkih sredstava, huliganstva i uništavanja imovine.

Kako je rečeno tokom sastanka, policija će osigurati održavanje derbija, ali će i istrajati u zaštiti grada i građana.

Predstavnici oba kluba poručili su da je održavanje derbija uz prisustvo navijača zajednički interes, te da će održati sastanke sa predstavnicima navijačkih skupina, prenijeti im upute sa današnjeg sastanka i upoznati ih sa mjerama koje će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istakli su maksimalnu spremnost na saradnju navodeći da će od navijača tražiti da se pridržavaju uputa i pokažu odgovorno ponašanje.

U ime FK Sarajevo sastanku je prisustvovao Zlatan Čakal, oficir za bezbjednost kluba, a u ime FK Željezničar direktorica Amira Bajrović – Uzunović i komesar za bezbjednost Dino Pekić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Kakav je ovo NATO zapovjednik za stolom?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi