Na Grbavici sve spremno za spektakl: Rasprodane sve ulaznice za derbi Željezničara i Sarajeva

I navijači su dobili upute pred vječiti derbi

Na Grbavici sve spremno za spektakl: Rasprodane sve ulaznice za derbi Željezničara i Sarajeva

Endin Čaušević

Željezničar i Sarajevo igraju večeras na Grbavici veliki gradski derbi u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a ulaznice za susret vječitih rivala su i zvanično rasprodate.

Na Grbavici se večeras s pravom očekuje dosta uzbuđenja u meču Željezničara i Sarajeva jer je ovaj susret od ogromnog značaja za obje ekipe.

Za susret vječitih rivala vlada ogroman interes, te su ulaznice "planule" u svega nekoliko dana.

Iz Željezničara su sinoć saopštili da je slobodnoj prodaji ostalo još svega 118 ulaznica za južnu i sjevernu tribinu, ali i te ulaznice jutros su rasprodate za manje od pola sata.

Klub s Grbavice potvrdio je da su sve ulaznice za okršaj Željezničara i Sarajeva rasprodate i nema sumnje da nas večeras u Dolini ćupova čeka pravi spektakl.

Inače, iz Željezničara su poručili da će kapije za južnu, zapadnu i sjevernu tribinu biti otvorene od 17 sati, te se navijači pozivaju da što ranije dođu na stadion kako se ne bi pravile gužve.

Oglasi

Što se tiče istočne tribine kapije će biti otvorene u 18:45 sati. Također, svi navijači koji imaju ulaznice za južnu tribinu na istu će ulaziti preko zapadne tribine kao što je to i obično slučaj kada se igra gradski derbi.

I navijačima Sarajeva pripalo je oko 1.500 ulaznica za večerašnji gradski derbi, te će oni biti smješteni na dijelu sjeverne tribine.

Također, treba napomenuti da će od 16 sati na snazi biti i obustava saobraćaja u ulicama Bulevar Ivice Osima i Topal Osman paše.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, utakmica između Željezničara i Sarajeva počinje u 20 sati.

Glavni sudija večerašnje utakmice će biti Ermin Sivac koji je sudio i prethodni derbi prije nekoliko sedmica na Grbavici. Njegovi pomoćnici će biti Arnel Novalić (Doboj) i Amer Macić (Mostar), dok je četvrti sudija Miloš Gigović (Gradiška).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Neka fudbal pobijedi. Bez tuce , psovki i lomnjave stolica. A ako Zeljo pobjedi jos bolje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi