Akrapović na pauzi neće spavati: Hiroš, Karić i Radinović propuštaju Velež, poznat termin utakmice
Hiroš je sklon kartonima, a sada je to i potvrdio

Željezničaru su tri boda pod imperativ, a sigurno neće biti lako

Akrapović na pauzi neće spavati: Hiroš, Karić i Radinović propuštaju Velež, poznat termin utakmice

S. Mlaćo

I 12-ti put u gostima poražen je Željezničar danas.

I 12-ti put u gostima poražen je Željezničar danas.

Plavi su dugo držali 'nulu' u Mostaru, ali onda poklekli.

Nisu mogli osvojiti bodove, te su ponovo razočarali armiju navijača, a sada u Wwin ligi slijedi reprezentativna pauza.

Plavima će dobro doći da se konsoliduju, ali Bruno Akrapović sigurno već sada ima glavobolju. Naime, Plavi su u Mostaru ostali bez čak tri nogometaša za naredni meč.

Stefan Radinović je isključen u završnici, što je izazvalo i sukob dvije klupe, dok su treći žuti karton dobili Amer Hiroš i Harun Karić.

Oglasi

Svakako tri bitna igrača, pa će biti zanimljivo šta će odlučiti Akrapović za narednu utakmicu. Šansu od prve minute mogao bi dobiti Antonio Pavić, ali i Semir Štilić, te Samir Radovac ili Nedim Mekić.

Pavić od dolaska ima problema sa povredom, Mekić će polako vraća u ekipu, dok su Radovac i Štilić spremni, ali trener Željezničara nije ih mnogo koristio.

Kod Željezničara se u tim vjerovatno vraća i Bismark Charles koji je zbog povrede propustio današnji meč. Također, zbog povrede nije bilo ni Josepha Amoaha.

Meč Željezničara i Veleža igra se 29. marta sa početkom u 20 sati.

Akrapović razočaran suđenjem, te žali što ekipa nije nagrađena bar bodom

"Teška utakmica, Zrinjski nam prvi dio nije napravio skoro ništa. Imali smo šansu preko Cocalića, trebali zabiti, a isto tako i u drugom dijelu. Kontrolisali smo protivnika, imali još jednu šansu, te nismo nagradili sami sebe.

Oglasi

Teško bi se Zrinjski vratio, ali mi se okrećemo Veležu. Nedostajat će nam par igrača, nadam se da će se neki oporaviti i vratiti", rekao je Akrapović.

Bio je ovo 12-ti poraz Željezničara u gostima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zvuči nevjerovatno... Vidjeli ste šansu, onda se uzimaju tri boda...Ne jedan. Neću sada praviti pritisak tom igraču, to je nogomet. Moram tog igrača podržati, motivirati da istraje, te da se još više kao ekipa zbližimo. Biće na kraju sve dobro. Kod gola Zrinjskog Ćorluka je trebao dobiti drugi žuti, odnosno crveni karton. Bilo je još situacija gdje pravda nije bila na našoj strani. Čuo sam komunikaciju pomoćnika i glavnog sudije.

Prvi faul žuti karton, drugi faul žuti karton... Neću tražiti alibi, ali kao je kriterij takav, onda treba biti cijelu utakmicu takav. Psihički to umara ekipu, okreće koncentraciju na neke druge stvari".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
O kakva 3 boda mi vise pricamo pa u zadnji 10 utakmica je osvojeno 5 bodova,1 bid najveca ubleha id trebera arap i Bruno iz5 utakmica 4 boda ostalo ustati pa spomenuti Basic.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije