Mladi i borbeni Željezničar upisao prvu pobjedu: Mujezinović neobičnim golom srušio Posušje
Plavi uz pjesmu navijača do prve "trice"

Grbavica kao nekada

Mladi i borbeni Željezničar upisao prvu pobjedu: Mujezinović neobičnim golom srušio Posušje

E. Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Željezničar večeras je, u trećem kolu Premijer lige BiH, savladao HŠK Posušje s 1:0.

Plavi su u prvom meču i na Grbavici na povratku publike borbenom igrom protiv Borca osvojili bod, primivši gol u finišu za 1:1. Potom su u Tuzli vodili protiv Tuzla Cityja i na kraju izgubili s 2:1, ali stiglo je vrijeme da podmlađeni sastav stigne do prve pobjede.

Mladi igrači ponovo su borbenom igrom očarali navijače, ali ovaj put su svi na kraju mogli i da slave pobjedu i to zahvaljujući neobičnom pogotku Mustafe Mujezinovića. On je u 17. minuti šutirao, lopta se od terena odbila, prevarila golmana gostiju i završila u mreži.

Generalno, prvo poluvrijeme nije donijelo puno šansi, čak su gosti djelovali opasnije, ali gol Mujezinovića napravio je razliku u korist Željezničara.

Malo prije gola Mujezinovića, gosti su mogli da povedu. Bender izlazi sa svog gola i u posljednji čas interveniše ispred Begića koji je želio da ga zaobiđe i loptu pošalje u mrežu.

Oglasi

U 23. minuti je sjajno šutirao Barišić, ali je izblokiran, a u 31. minuti je Vukoja pucao preko gola domaćih. Imao je Vukoja dobru šansu u 45. minuti, ali se Bender istakao, pa je ostalo 1:0.

U 49. minuti najljepša akcija na meču. Slobodni udrac za Plave, Bojo dodaje do Juričića, ovaj proigrava Mujezinovića, no Baćak brani udarac krilnog igrača Želje. Opasno je bilo pred golom domaćih u 65. minuti, Serdarušić je imao sjajnu šansu, ali Bender ostavlja Željezničar u vodstvu. Uzvratio je Blažević desetak minuta prije kraja, ali šutira ipak malo preko gola gostiju iz Hercegovine.

Posušje je očajno pokušavalo doći do gola i prvog boda u ovoj sezoni, ali Željezničar, u odnosu na prethodna dva meča, ovaj put na krilima sjajnih i brojnih navijača nije dozvolio pad i pogodak koji bi im pokvario slavlje.

Tim Tomislava Ivkovića, koji ni večeras nije mogao biti na klupi svog tima, ima četiri boda i lakše diše, a naredenog vikenda će gostovati Zrinjskom.

Posušju se nastavlja težak raspored jer na Mokri Dolac stiže aktuelni prvak Borac. Trenutno su jedino Posušje i Radnik bez bodova, s tim da je Radnik odigrao utakmicu manje.

Željezničar - Posušje 1:0 (Mujezinović 17)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Malić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Vrhovac, Drina, Blažević, Bojo, Beća, Mekić.

Posušje: Baćak, Ljubić, Barišić, Vranjić, Landeka, Begić, Krišto, Stipić, Lučić, Lauš, Vukoja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Cestitke,dolazimo iduci cetvrtak da na sretnoj Grbavici rusimo Elfsborg
40 0
Fino alla Fine
Cudno, nisi se iživljavali kao na Vitezu iz Bužima. Zašto li?!!!
2 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije