Plavi slavili vrijedna tri boda, ali južna tribina je pokazala jasan stav igračima

Sa istočne tribine se skandiralo junaku današnje utakmice

Plavi slavili vrijedna tri boda, ali južna tribina je pokazala jasan stav igračima

S. Mlaćo

Uzbudljivo je danas bilo na Grbavici. 

Željezničar je slavio 1:0 protiv Sloge, ali navijači nemaju puno razloga za zadovoljstvo. Najvažnija su ima tri boda, no igra ponovo nije bila na nivou.

Mučili su se Plavi, a tokom meča navijači nisu štedjeli ni igrače. Uz uvrede su im uputili poruke šta misle o njihovim igrama i rezultatima, te odnosu prema plavom dresu, a uzbudljivo je bilo i poslije meča.

Nogometaši Željezničar kao što to bude svaki put krenuli su prema južnoj tribini, no jasno je bilo da pjesme neće biti.

Pjesma je izostala i morali su se okrenuti te krenuti put svlačionice. Sasvim je to očekivano i jasno je da jedna pobjeda ne može promijeniti mišljenje navijača koji su najveća snaga kluba sa Grbavice.

Aplauze sa istočne tribine dobio je tek Dženan Haračić, koji je opet bio junak Željezničara.

Oglasi

Haračić je ušao sa klupe i brzo postigao jedan pogodak na meču, te po ko zna koji put pokazao da je neopravdano mnogo vremena proveo na klupi. Na pojedinim utakmicama nije ni dobijao šansu, što je začudilo mnoge, posebno poslije evropskih utakmica gdje je Haračić igrao veoma dobro.

Nakon meča iz FK Željezničara su saopštili da je predsjednik kluba Edis Kovačević podnio ostavku, te da će uskoro biti održana Skupština kluba.

Na Grbavici nisu željeli da ostavku objave prije utakmice, što bi sigurno stvorilo dodatni pritisak svima u klubu.

"Fudbalski klub Željezničar obavještava javnost da je, dana 2.11.2023. godine, predsjednik Upravnog odbora Kluba Edis Kovačević, Skupštini Kluba, podnio ostavku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edis Kovačević je na funkciji predsjednika Upravnog odbora bio od jula 2022. godine dok je prethodno od septembra 2021. godine obnašao dužnost člana Nadzornog odbora Kluba.

Skupština Kluba dužna je, po Statutu, u što kraćem roku, sazvati sjednicu na kojoj će predsjednik Upravnog odbora biti razriješen i biti izabran novi Upravni odbor", objavili su sa Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

podstanarsalavora
Odlaskom ovih kočničara idu bolja vremena za Želju,lažovi i ublehaši,jedini cilj im je bio pomoćni,nećete razbojnici!
0 0
zgembo.popuslic
Bas me interesuje koga ce sad izabrat da bude u upravi. Hoce li opet neko iz skupstine uletit pa da se samo vrtimo u krug sa pozicijama ili ce dovest nekog sposodnog, nekog sa strane. Treba nam svjeza krv, neko ko je zeljan uspjeha. Ovi sto su godinama u klubu i samo vrte pozicije, pokazali su da nisu sposobni ni za sta vise od obicnog prosjeka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi