FK Željezničar i njegovi navijači ne zaboravljaju Mirzu Raščića

Prošlo je šest godina od njegove smrti

FK Željezničar i njegovi navijači ne zaboravljaju Mirzu Raščića

E. Škorić

Na današnji dan prije šest godina ubijen je jedan od navijača Željezničara, Mirza Raščić.

Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar hicima iz vatrenog oružja, a ubica je Izudin Tahirović.

Mirza je ubijen u večernjim satima, oko 19.10 sati, nakon tuče nekoliko osoba, koja se prethodno dogodila u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu Grbavica. Raščić je bio zadužen za prikupljanje novca radi organiziranog odlaska navijača FK Željezničar na gostujuću utakmicu kluba. Tahirović je, znajući da se Raščić nalazi unutra, ušao u prostorije, te u namjeri da ga ubije, iz neposredne blizine prema njemu ispucao četiri hica iz pištolja. Jedno, ispostavit će se, kobno zrno pogodilo je Mirzu u predjelu stražnje desne strane grudnog koša.

Raščić, kao prvi osmijeh južne tribine, umro je pola sata kasnije na putu prema Kliničkom centru Sarajevo. Od tada, pa do dana današnjeg, FK Željezničar i svi vjerni navijači tog kluba odaju počast kada god stignu svom nekadašnjem velikom i strastvenom navijaču.

Plavi s Grbavice su na zvaničnom Facebook profilu obilježili šestu godišnjicu Mirzine smrti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio je prvi osmijeh južne tribine. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću..."

Danas se navršava šest godina od ubistva našeg navijača, Mirze Raščića. S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomene na...

Posted by FK Željezničar on Friday, April 16, 2021

Top Komentari

Lafac
Brate nek ti je vječni rahmet!
4 0
bistrik87
A Izo slobodno hoda, dobio mjesec i nesto slobode, malo cistog zraka...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi