Bašić dobio ovacije, a zatim poručio: "Navijači su vidjeli pravi nogomet, tome mi težimo"

Željezničar se bez problema obračunao sa Borcem

Bašić dobio ovacije, a zatim poručio: "Navijači su vidjeli pravi nogomet, tome mi težimo"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Željezničar je odigrao sjajan meč i savladao Borac 2:0.

Plavi su obradovali armiju navijača i imaju razloga za slavlje. Nermin Bašić je dobio ovacije navijača i nove pohvale.

"Čestitam igračima, bitna tri boda. Čestitke momcima da smo uspjeli poslije Evrope tu strast prenijeti na prvenstvo. Puno smo se istrošili, mogli smo i u prvom zabiti jedan gol. Unijela se pred kraj i nervoza, zatvorili smo utakmicu sa 5-4-1, te mislim da je ovo naša najbolja utakmica pod mojim vodstvom. Zahvaljujem se navijačima, vidjeli su pravi nogomet i tome težimo. Ovo je prva utakmica, prvi mačići se bacaju u vodu, imamo težak rad, ali bitno je da se vidi nešto na terenu", prve su riječi Bašića.

Da li postoje segmenti kojima niste zadovoljni u ovom trenutku?

"Uvijek ima nešto. Volio bi da smo bolje radili visoki presing u pojedinim momentima. Zadnjih deset minuta trebamo na Grbavici i dalje držati loptu, ali ovo je zaista fantastična utakmica. Ima prostora za napredak, Željo je danas bio baš Željo".

Oglasi

Čosić je zaigrao od prve minute, pokazao kvalitet.

"Danas smo mijenjali mnogo pozicija. Imao tu dinamiku, brzinu, odgovoran je, sličan Ovčini. Njegovo iskustvo i sama postavka u određenim zonama je bila odlična. Nismo ga dovoljno koristili, nismo ga našli u nekim stvarima, ali on je igrao do kraja i sa slomljenim zubom, svaka mu čast.

Malo sam rizikovao sa njim do kraja, 'puko' je na kraju, pa sam ga stavio i u sredinu", dodao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bašić je istakao da je sretan zbog igara Zrinjskog u Evropi i da je to dobro za ligu.

"Danas me veseli što je današnja utakmica bila dobra i kvalitetna, slavio je nogomet i Borcu želim sve najbolje".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kenonitos
Pokazao je da zna ,da se razumije.... Sad je sve do igraca ,sto igraci budu bolji bice i zeljo... Za sada veliko bravo....
3 0
Lafac
Bravo maestro!!! BRAVO MOMCI, Bravo Željo , Bravo Manijaci!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi