Bašić i nogometaši dobili potpunu podršku čelnika Željezničara

Nadaju se što skorijem izlasku iz krize

Bašić i nogometaši dobili potpunu podršku čelnika Željezničara

Samir Mlaćo

Kriza rezultata je na Grbavici. Treći poraz u nizu zabrinuo je sve, posebno armiju navijača, one koji sada 'teško dišu' kada pogledaju rezultate svog tima u posljednje vrijeme.

Sve je kulminiralo jučer u Doboju gdje je Željezničar upisao treći poraz u nizu. Ovaj put od Sloge sa čak 3:0, ali ono što više može brinuti stručni štab jeste bezidejnost u igri, nedostatak energije među igračima i svega onoga što je krasilo ekipu u evropskim izazovima te na startu nove sezone Premijer lige.

Sve je preko noći 'nestalo', Plavi su se bukvalno ugasili, a jučer su odmah poslije meča sa Slogom krenule i špekulacije o mogućem rastanaku sa šefom struke Nerminom Bašićem.

Mišljenja su podijeljena, kao i u svemu. Mnogi smatraju da je Bašić najmanji krivac za loše rezultate u posljednje vrijeme, odnosno da uopšte nije kriv, dok naravno postoje i oni, doduše u manjem broju, koji imaju zamjerku na postavke u pojedinim mečevima, te izbor igrača, te se pitaju da li je nešto 'puklo' u svlačionici i da li se o tome šuti.

Sa Grbavice su danas ipak reagovali.

Bašić je dobio potpunu podršku Uprave kluba i u Dolini ćupova vjeruju da će tim što prije izaći iz krize.

Oglasi

Uoči treninga koji je održan jutros pružena je podrška od rukovodstva i nogometašima te jasno stavljeno do znanja da istu trebaju i opravdati i da se svakako očekuju mnogo bolji rezultati.

Nisu čelnici Željezničara zaboravili da je Bašić ekipu preuzeo kada je to bilo najteže, odnosno kada se činilo da od Evrope gotovo sigurno nema ništa.

Edis Mulalić je postao bivši poslije niza loših rezultata, te se tražilo rješenje koje bi 'probudilo' ekipu i donijelo Evropu bez koje bi Željezničar teško preživio, u svakom pogledu.

Bašić je pokazao hrabrost i odlučno i u tome uspio, te dobio brojne pohvale. I u Evropi Plavi su pružili dobar otpor, prošli su prvo pretkolo, a zatim protiv Neftchija završili ovu epizodu.

Oglasi

Došao je i prvi meč sa Borcem i bila je to sigurna pobjeda od 2:0 uz partiju koja je oduševila navijače. Imao je tada Željezničar priliku da igra sa Slogom i ko zna šta bi bilo, ali Plavi su zatražili odgodu. Bili su u naletu, ko zna da li su pogriješili, iako je jasno i da to da i nemaju baš širok igrački kadar. Na pojedinim pozicijama su blago rečeno deficitarni.

Ambicije navijača tada su porasle, iako je Bašić upozoravao da će sigurno doći kriza i da će ekipa proći kroz proces koji će sigurno biti težak, ali da obećava pošten i korektan rad do kraja, pa kada god da bio taj kraj.

Svjestan da Plavi sa financijama ne mogu parirati ni većini premijerligaša u ovom trenutku, najbolje je znao kvalitete svoje ekipe, ali uvijek isticao da oni koji nose Plavi dres u ovom trenutku zbog više razloga zaslužuju sve pohvale. Time je sve rekao. Ko zna čitati između redove, jasno mu je bilo apsolutno sve.

Dva gostujuća poraza, prvi u Posušju, te zatim novi u Mostaru 'otkrili' su mnoge Željine slabosti.

Oglasi

Stigao je i domaći poraz od GOŠK-a (3:2) iako Željezničar u navedenom meču nije bio blijed kao jučer. Da su Plavi iskoristili šansu kod 1:0 sigurno bi upisali tri boda i sve bi bilo drugačije. Nisu i to je završena priča, GOŠK je odnio tri boda i pritisak je već rastao. Na kraju svega ipak samo se gleda rezultat.

Ekipa je potpuno 'pukla' jučer u Doboju, gdje se vidjelo da mnoge stvari nikako ne štimaju.

Da li će na podršku Uprave kluba i navijača Bašić i njegovi pomoćnici te sami igrači odgovoriti na najbolji način, ostaje da se vidi.

Na muci se poznaju junaci, a Plavima su sada potrebni oni koji će na terenu pokazati da su najbolji kada je najteže.

Željezničar u nedjelju putuje na megdan Zrinjskom, a već u srijedu u Kupu BiH Slobodi iz Tuzle.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Grbavicu zatim stiže Široki Brijeg, a onda slijedi veliki derbi sa FK Sarajevo na Koševu.

Oni koji su zaista 'sigurni'  i koji će uvijek dati maksimum jesu navijači Željezničara. I u Mostaru su najavili veliku podršku voljenom klubu te pozvali sve članove da u nedjelju krenut put Mostara.

"Poslije teško prespavane noći jedan vid razočarenja je i dalje prisutan. Međutim, nemamo puno vremena za razmišljanje, jer već nas u nedjelju očekuje još jedno teško gostovanje.
Nisu nas pokolebale mnogo gore stvari koje su nas zadesile, pa tako neće ni ova tri uzastopna poraza. Odlazak u Mostar u nedjelju pitanje je prkosa, ponosa i inata, onoga što treba da odlikuje i krasi svakog Željinog navijača.
Masovni odlazak u Mostar nam je obaveza jer nas Željo tamo treba!
Za ovo gostovanje organizovani su autobusi. Cijena prijevoza iznosit će 28 KM, a uplate će se primati u TM Shopu sutra i prekosutra (petak i subota) u periodu od 16 do 20 sati.
MASOVNO U MOSTAR!", stoji u objavi Manijaka.
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Što me obradovaše......! Tako je....., neće navijači birati ko će biti šef stručnog štaba...!!! SAMO TAKO, IMA DA DALEKO DOGURATE.
3 1
Hadzija123
Nista nam ne preostaje nego kao i pitarima da se udruzimo i bojkotujemo bar domace utakmice,grobar do gorbara od Kovacevica do Basica igraci na stranu smao da se zalazu malo vise sto je opet ne moguce uz ovakvog trenera!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi