FK Željezničar: Osuđujemo ponašanje naših igrača

Saopštenje Plavih s Grbavice

FK Željezničar: Osuđujemo ponašanje naših igrača

M. Šljivak

Nakon nemilih scena koje su se danas desile nakon utakmice u Zenici kada su fudbaleri Željezničara imali sukobe s navijačima i osiguranjem na stadionu, večeras se saopštenjem oglasio i klub s Grbavice.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Upravni i nadzorni odbor te administracija Fudbalskog kluba Željezničar zahvaljuju se navijačima koji su doputovali u Zenicu te bezrezervnim navijanjem pružili podršku ekipi tokom svih devedeset minuta susreta. Nogometnom klubu Čelik čestitamo na zasluženoj pobjedi u fer i korektnoj utakmici.

Ovom prilikom, želimo ukazati na činjenicu da je inicijalna iskra sukoba koji se desio poslije posljednjeg sudijskog zvižduka nastala zbog organizacijog propusta domaćina koji je omogućio napad na predstavnike stručnog štaba našeg Kluba. To ipak ne opravdava nedolično ponašanje našeg golmana, Vedrana Kjosevskog i ostatka ekipe te ovim povodom osuđujemo njihovo ponašanje koje nije u skladu sa vrijednostima Fudbalskog kluba Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rukovodstvo Kluba će navedeni incident detaljno analizirati te će u skladu sa internim pravilnicima djelovanja i ponašanja predstavnika Kluba donijeti odluku o daljnjim koracima. Radniku koji radi na održavanju Stadiona Bilino polje se izvinjavamo zbog napada našeg golmana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi