Željezničar ostao bez prvotimca za gostovanje Slogi
Amoah sinoć protiv Veleža

Novi problem za Brunu Akrapovića

Željezničar ostao bez prvotimca za gostovanje Slogi

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Ponovo je Željezničar razočarao armiju navijača na Grbavici.

Ponovo je Željezničar razočarao armiju navijača na Grbavici.

Plavi su sinoć dočekali Velež, tri boda su im bila imperativ, no radovali su se gosti. Jedan pogodak im je bio dovoljan i nastavlja se velika kriza Željezničara.

U vrlo teškoj situaciji je Željezničar, ma šta ko mislio u Dolini ćupova. A mnogi očigledno ne misle već odavno, jer da je suprotno, Željezničar bi bio bar na sredini tabele.

Plavi su novim porazom dobili bolan udarac, a sada im slijede dva izuzetno teška duela. Narednog vikenda rival je Sloga iz Doboja koja je u Modriči teško gubi bodove, gotovo nikako, a onda na Grbavicu stiže FK Sarajevo.

Oglasi

Nedavno je vječiti rival bez ispaljenog metka pao na Grbavici, teško da će se isto ponoviti, pogotovo jer je Sarajevo u boljoj formi nego što je to bilo pred taj derbi.

Kada je u pitanju meč sa Slogom, kod Željezničara se vraćaju Harun Karić, Amer Hiroš i Stefan Radinović koji su propustili sinoćnji duel zbog kartona, ali vjerovatno i povrijeđeni Antonio Pavić i Charles Bismark.

Loša vijest za Brunu Akrapovića je svakako treći žuti karton za Josepha Amoaha. Amoah je sinoć pružio korektnu partiju, a kada se meč lomio, Akrapović ga je poslao na klupu, što je mnoge iznenadilo.

Amoah je ove sezone upisao 21. nastup u prvenstvu, te dodao četiri asistencije.

Nije na nivou ranijih sezona, kao ni cijela ekipa, no uvijek je itekako opasan i znaju to dobro njegovi rivali. Zanimljivo da mu na kraju sezone ističe i ugovor, te će prema svemu sudeći besplatno napustiti Grbavicu.

Oglasi

Naravno, postoji i mogućnost da do isteka ugovora potpiše novi, ali pitanje je koliko je realno da se to desi.

Joseph Amoah
Joseph Amoah FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

27 nastupa
24 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
0 golova

Ugovor na kraju sezone ističe i Nedimu Mekiću. Mekić se tek vraća u ekipu, bio je povrijeđen, a novinari su Akrapovića sinoć pitali zbog čega je sinoć prednost dobio Mijić, a Mekić ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Akrapović je kazao da nije htio rizikovati sa Mekićem, te da on nije dovoljno spreman da bude starter.

Podsjetimo, Željezničar je trenutno na 11. mjestu i trenutno je član nižeg ranga, ali naravno ima još mnogo da se igra. Danas se igraju tri preostala meča ovog kola, a na Grbavici će sigurno pratiti dešavanja sa duela GOŠK - Posušje, te Zvijezda 09 - Široki Brijeg.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Statistika govori koliko ce nam faliti
1 0
kenonitos
E bas steta...Bezopasan lik to je za nepovjerovat...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi