Na današnji dan 1921. godine Željezničar je odigrao svoju prvu utakmicu u historiji

Plavi slave 100. rođendan

Na današnji dan 1921. godine Željezničar je odigrao svoju prvu utakmicu u historiji

E. Škorić

Prvu utakmicu FK Željezničar je odigrao 17. septembra 1921. godine u 16 sati.

Jednom od najvećih i najtrofejnijih bh. klubova prvi rival bio je SAŠK, a na igralištu je prsistvovalo 500 gledalaca. SAŠK je slavio s 5:1 protiv Željezničara, koji je sljedećeg dana odigrao prijateljsku utakmicu sa Sarajevskim Sportskim Klubom i zabilježio je prvu pobjedu rezultatom 2:1.

"U subotu 17. o. mj. U 4 sata poslije podne odigraće SAŠK prvu javnu utakmicu nakon svog povratka sa turneje. Interes za ovu utakmicu je osobit pošto ćemo imati priliku da vidimo novih trikova koje je SAŠK na svojoj turneji pripremio. Igra će prema tome biti vrlo zanimljiva, igra se na Kovačićima. Cijena uobičajena.” - Večernja pošta 16. septembar 1921.

Željezničar slavi 100 godina postojanja, a rođendan će biti obilježen svečano u subotu kada na Grbavici gostuje Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Sretan rođendan gospodine!!!!
8 3
ajanbrrin
Velik si ZELJO!!!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije