FK Željezničar raspucan na Grbavici

Plavi pobijedili Goražde

FK Željezničar raspucan na Grbavici

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara pobijedili su na Grbavici u pripremnom meču Goražde rezultatom 4:0.

Tim Amara Osima kao veliki favorit je ušao u ovaj meč i na kraju je lagano stigao do trijumfa.

Željezničar je krenuo ofanzivno u ovaj meč. Imali su nekoliko pokušaja na otvaranju meča, a u 10. minuti su došli i do gola. Nakon ubacivanja iz kornera najbolji u skoku je Luka Juričić koji pogađa za 1:0.

Kontrolisao je domaći sastavi igru i u ostatku prvog poluvremena. Međutim, odbrana GOŠK-a nekako je uspijevala da zaustavi napade Željezničara sve do 39. minute kada lijepu akciju domaćeg tima završava Ivan Lendrić pogotkom za 2:0.

Potom je Juričić imao dvije sjajne šanse da postigne gol, ali nije uspio zabiti, da bi ipak u 45. minuti ovaj napadač uposlio kolegu iz napada Ivana Lendrića koji po drugi put pogađa za sigurnih 3:0.

Željezničar je i u nastavku krenuo ofanzivno. Kontrolisali su ponovo igru, a u 63. minuti postignut je još jedan pogodak. Fenomenalno je pogodio Srđan Stanić za 4:0.

Do kraja meča domaći tim ima potpunu kontrolu nad loptom. Pokušali su  zabiti još poneki gol, ali gosti su se uspjeli odbraniti i na kraju je susret završen pobjedom Željezničara od 4:0.

Pripremni meč:

Željezničar - Goražde 4:0 (Juričić 10', Lendrić 39', 45', Stanić 63')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Erić, Blažević, Kosorić, Sadiković, Šehić, Bojo, Alispahić, Subačić, Mujezinović, Juričić, Lendrić.

Goražde: Čulov Neir, Oković, Čulov Nidal, Velić, Dučić, Đoković, Hrelja, Danilović, Salanović, Dervić, Korjenić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

copinjo
Subašić se baš potrudio tokom pauze. Svaka čast momak,odličan.
8 0
DamirS
Joooj, jeste glupi što odgovarate na komentare ovog debila iz Hercegovine. Pa vidite da vas provocira a vi se zalijećete a on se hrani time. Ignorišite budalu i prestaće kad vidi da ga niko ne ferma.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi