FK Željezničar razbio FK Krupa na Grbavici!
Nakon serije loših rezultata Željezničar je večeras na Grbavici lagano savladao Krupu. Ovo je bio najbolji meč pod vodstvom Amara Osima

Uvjerljiva pobjeda Plavih

FK Željezničar razbio FK Krupa na Grbavici!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 27. kolu Premijer lige savladao Krupu sa 3:0 i tako je prekinuo niz loših rezultata.

Krupa je prva prijetila u ovoj utakmici. Dobro su gosti ušli u meč, a u sedmoj minuti Mandić dobro šutira, ali Fejzić dobro interveniše.

Plavi su uzvratili već u narednoj minuti. Veselinović je dobro ubacio, a u posljednji čas ispred napadača Želje interveniše golman Marković.

U 19. minuti nova velika šansa za goste. Štoper domaćeg tima Sipović je skrenuo loptu, prevario je golmana Fejzića, a lopta pogađa prečku, pa je Željezničar u ovom slučaju imao dosta sreće.

Bizarna situacija desila se potom u 23. minuti utakmice. Ermin Zec je bio u akciji, šutirao je pravo u Markovića. Prilikom šuta napadač domaćih se povrijedio i morao je napustiti meč.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar uspijeva potpuno razbiti protivnika i postigli su čak tri gola u periodu od 12 minuta.

Plavi su poveli u 30. minuti. Majstorski je slobodnjak izveo Damir Sadiković, poslao je loptu ispod živog zida i matirao je Markovića za prednost od 1:0.

Već u narednom napadu bilo je 2:0. Dalekometni šut Mladena Veselinovića sa gotovo 30 metara završio je u meži za vodstvo Željezničara od 2:0.

Potom je Veselinović imao još dvije velike šanse. Uzdrmao je prečku, promašio je i zicer sa nekoliko metara i propustio je šansu da se proslavi u večerašnjem meču.

Ipak, Željo je na odmor otišao vodstvom od 3:0. Igrala se 42. minuta kada je brzu kontru u pogodak pretvorio Sulejman Krpić za visokih 3:0 nakon 45 minuta igre.

Pokušao je trener gostiju nešto napraviti sa dvije izmjene u nastavku meča. Ušli su Modić i Aganspahić, ali ni oni nisu donijeli ništa novo u igri Krupe.

Željezničar je u 48. minuti umalo došao i do četvrtog gola. Bogičević je 'raspalio' po lopti iz slobodnjaka, ali je pogodio prečku i propala je odlična šansa za domaći tim.

Potom se igra na Grbavici malo umirila. Amar Osim je odlučio da zatvori meč, a Krupa na drugoj strani nije mogla da napravi apsolutno ništa u fazi napada. Klepač je na kraju imao dobar šut za Plave, ali nije pogodio.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 3:0 za Željezničar koji se ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto Premijer lige BiH sa 39 osvojenih bodova.

Krupa je sa druge strane sve dalje od opstanka. Posljednji su sa 21 bodom i samo ih čudo ostavlja u ligi i naredne sezone.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Željezničar - Krupa 3:0

Željezničar: Fejzić, Pavić, Šabanadžović, Krpić, Ramović, Zec, Stanić, Bogičević, Veselinović, Sadiković, Sipović.

Krupa: Marković, Jelić, Karišik, Dujaković, Puzigaća, Nikodijević, Brtan, Milanović, Babić, Mandić, Zec.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fce
Sva tri gola golmanova wow
8 0
burek_sa_mesom
Namješteno.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi