Željezničar traži prve gostujuće bodove kod Sloge, Gigović im do sada nije bio sretan
Radovac je dobio šansu protiv Veleža

Plavi vode tešku bitku za opstanak

Željezničar traži prve gostujuće bodove kod Sloge, Gigović im do sada nije bio sretan

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara odrađuju posljednje pripreme pred gostovanje Slogi iz Doboja.

Susret se igra u nedjelju u Modriči, a Plavi će tražiti prve gostujuće bodove ove sezone. Do sada se nisu proslavili, a Sloga je u borbi za Evropu, pa će sigurno biti itekako zanimljivo.

Dobra vijest za trenera Željezničara je povratak u tim Amera Hiroša, Haruna Karića i Stefana Radinovića koji su zbog kartona propustili duel sa Veležom, dok je sada suspendovan Joseph Amoah.

Očekuje se da u kadru biti i Charles Bismark, ali i još nekoliko nogometaša koji su zbog povrede propustili prošlo kolo.

Akrapović će tako imati nešto bolju sliku kada je igrački kadar u pitanju, a da li će to biti dovoljno ostaje da se vidi. Očekuje se da možda šansu dobio i Al Jabber, ali i Amar Drina, dvojac koji do sada nije bio u ozbiljnim planovima Akrapovića.

Oglasi

Podsjetimo, Željezničar je kao goste ove sezone Wwin lige odigrao 12 utakmica, te upisao 12 poraza. Gol razlika je 4:25, a jedino je još Zvijezda 09 bez gostujućih bodova u ovoj sezoni.

Pet bodova u gostima ima Igman, dok je Tuzla City na šest.

Kada su u pitanju domaće utakmice, Sloga je mijenjala teren, ali to nije proemetilo izabranike VLade Jagodića.

Sloga je na trećem mjestu kada su u pitanju domaće utakmice, te u 12 utakmica ima 29 bodova. Tačnije, radi se o 12 pobjeda, dva remija te jednom porazu

Da li će Gigović biti sretan Plavima?

Kako je poznato, na centru će se u Modriči naći Miloš Gigović iz Gradiške.

Oglasi

Gigović je sudio Željezničaru tri puta ove sezone i Plavi nisu osjetili slast bodova. Sve tri puta se to desilo u gostima. Prvo kod Veleža (2:0), a zatim u vječitom derbiju na Koševu kada je Sarajevo slavilo 3:0.

Posljednji put Plavima je Gigović sudio u Gabeli pred zimsku pauzu. GOŠK je tada slavio 1:0, a imali su iz Željezničara zamjerki na suđenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gigović je sudio osam utakmice Wwin lige ove sezone, a zanimljivo da nije bio nikako na centru ekipi Sloge.

Meč u Modriči igra se u nedjelju sa početkom u 14 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Tip 2
1 0
rodjak
bogami se ne pise dobro ni Rodjenima ni Zelji,ovi Vicini jurisnici su poslani po zadatku.Od 3 utakmice protiv Borca Velezu ce suditi dva puta Njegomirovic i jednom Bilbija (sa mjestom stanovanja BL).Ovaj Njegomirovic je u prvoj utakmici odmah na pocetku prestrogo iskljucio Suljica (bar jedan karton je ofiran) i pred kraj dopustio iz cistog ofsajda da Borac da gol,tako da ce biti u Mostaru pod velikom prismotrom ,vidit ce mo hoce li doputovati zajedno sa ekipom borca ili posebno,a ako bude posebno doso onda nek se misli
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi