Akrapović odgovorio Sarajevu, ali govorio i o formaciji: Nećemo se prilagođavati njima!
Akrapović optimista pred nedjeljni derbi

Na press konferenciji se pojavio i Sulejman Krpić

Akrapović odgovorio Sarajevu, ali govorio i o formaciji: Nećemo se prilagođavati njima!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Novi vječiti derbi u nedjelju od 20 sati igraju Željezničar i Sarajevo.

Plavi su u posljednjem derbiju nedavno slavili 3:0, a u prošlom kolu su se prvi put radovali u gostima. Slavili su protiv Sloge u Modriči sa čak 3:0, te u dobroj atmosferi dočekuju ljutog rivala.

Grbavica će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a danas je trebala biti održana zajednička press konferencija dva kluba. Gosti su na kraju otkazali, pa su se pojavili samo predstavnici FK Željezničar.

U Plavi salon došli su šef struke Bruno Akrapović i kapiten ekipe Sulejman Krpić.

"Igrači su se odmorili, a sada slijedi derbi. Interes je veliki, traži se karta više, a mi smo pobjedom u Doboju dobili nešto što nam je trebalo. Samouvjereni smo sada, taman toliko da skoncentrisani možemo biti za derbi. Cijenimo Sarajevo, ali u prvom derbiju smo pokazali snagu. Imamo želju i energiju", rekao je Akrapović.

Akrapović je u Doboju promijenio formaciju.

Oglasi

"Neću vam otkriti formaciju, bilo bi jeftino. Uvijek sam igračima i vama govorio da smo sposobni igrati i jedno i drugo. Posavjetujem se uvijek sa igračima, a i protivnik je promijenio sistem. Nećemo se prilogađavati Sarajevu, imamo naš sistem, a vidjet ćemo kako će to biti", dodao je Akrapović.

Kod Sarajeva neće biti defanzivca Đuričkovića, a o tome je govorio Sulejman Krpić.

"Pokazali smo posljednju utakmicu kako trebamo izaći, te da svi trebamo dati sto posto. Moramo dati maksimum, nama će tri boda biti kao šest. Znamo da će biti teško, protivnik je težak, ali igramo pred našom publikom.

Jučer sam igračima rekao da već od sutra razmišljaju o derbiju, a ne kada dođe utakmica. Ne znamo ko će biti još igrati, tu je šef da odluči. Što se tiče Đuričkovića, on je igrao sve utakmice, bio kapiten i sigurno će nedostajati".

Oglasi

Akrapović ima pozitivno iskustva sa posljednjeg derbija. Sarajevo je sada u nizu tri pobjde.

"Malo vremena je prošlo, a činilo se kao godina. Sarajevo je napustilo jednu utakmicu, a zatim napravilo atmosferu, pa napravilo pozitivni niz.

Mi imamo kvalitetu, nismo slabiji od drugih, tu odlučuju nijanse. To moramo svesti na minimum, tranzicija će biti odlučujuća u ovoj utakmici. Ko sa više želje to ispuni, taj će imati plus za vrijeme utakmice. Mi uvijek dajemo sto posto,i sada to očekujemo".

Dotakao se i trenutnog kadra. Raduje ga što su skoro svi igrači u kombinaciji.

"Trenutno imamo sve igrače na treningu, tu je i Bismark. Trebama mu fizička sprema, napravio je dobre stvari protiv Sarajeva u prvoj utakmici, vidjet ćemo sada šta će biti, odnosno da li će početi ili ući sa klupe.

Oglasi

Sigurno da je lijepo imati sve igrače na okupu, Pavić je jedino povrijeđen, ali na toj poziciji imamo igrača".

Najavljena je zajednička press konferencija, ali bordo klub je odustao u posljednji čas. Akrapović je dao svoj komentar.

"Dok sam bio u CSK-a, rekao mi je jedan trener da se poslije svake utakmice pije čaj, zajednički. Nema to veze ko je slavio. Bilo bi mi drago da su kolege tu, da naglasimo neke probleme, ali i da kroz šalu pričamo. Meni je najbitnije da dobije nogomet, da svi zdravi odu kući i žao mi je što moj kolega nije ovdje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mi da smo pozvani kod njih, odazvali bi se", dodao je Akrapović.

Meč na Grbavici igra se od 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Treba Sarajevo zapeti i gicine poslusnike gurnuti ka dnnu, jer su to i zasluzili
2 3
Sancho_SS
Razbucao Slovenca u proslom derbiju takticki sta se imas prilagodjavati
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi