Zvijezda 09 angažovala novo pojačanje

Na zalasku karijere stigao u Premijer ligu

Zvijezda 09 angažovala novo pojačanje

Samir Mlaćo

Iako su užasno otvorili novu sezonu Premijer lige, u Zvijezdi 09 neće ni da pomisle na predaju u borbi za opstanak.

I dalje se pojačavaju te očigledno vjeruju da se ekipa može 'razbuditi'. Sada su pred meč sa Slogom potvrdili dovođenje iskusnog lijevog beka Dejana Ponjevića.

"Lijevi bek Dejan Ponjević (34) novo je pojačanje našeg kluba

Dejan dolazi kao slobodan igrač iz FK "Radnički" Kragujevac. Potpisao je ugovor do januara 2024. godine, a zadužio je broj 55.
Dejan je u karijeri branio boje Grafičara, Turona iz Uzbekistana, Tsc-a, Bačke...", stoji u objavi Zvijezde 09.

I dok brojni klubovi odlučuju se za mlađe nogometaše sa kojima mogu napraviti posao u budućnosti, u Zvijezdi 09 napravili su zanimljiv potez

Angažovali su nogometaša na zalasku karijere, pa baš i nije jasna sama politika kluba.

Zvijezda će danas prve bodove u novoj sezoni tražiti protiv Sloge Doboj.

Oglasi

Meč se igra od 17 sati u Ugljeviku.

Taj meč je najavio iskusni vezista Novica Maksimović.

“U subotu nas očekuje utakmica protiv Sloge koja je dobra takmičarska ekipa, sastavljena od iskusnih igrača, fizički dobro pripremljenih koji prije svega znaju igrati fudbal. Mi smo u rezultatskoj krizi i ne želim se osvrtati na prethodne utakmice. Ekipa je radila dobro tokom nedjelje, a što je najbitnije atmosfera u timu nije poljuljana.

Svima je jasno u kakvoj smo situaciji, tako da ćemo dati sve od sebe kako bi izašli iz rezultatske krize i pobjedili utakmicu u subotu", istakao je Maksimović.

Podsjetimo, Zvijezda 09 nakon tri kola ima gol razliku 3:11.

Novi - stari premijerligaš prvo je poražen od Veleža 5:0, a zatim od Sloge 4:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protekle sedmice Zvijezda je poražena od GOŠK-a u Gabeli 2:0.

Sloga u dva kola ima pobjedu i poraz. Dobojlije su iznenadile Sarajevo na Koševu 2:1, a proteklog vikenda su poraženi u Igmanu od Konjica 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti