Šta su iz Zvijezde 09 istakli u najavi za Borac?

Prije par dana iznenadili su Zrinjski

Šta su iz Zvijezde 09 istakli u najavi za Borac?

Samir Mlaćo

Pred FK Zvijezda 09 je novi izazov. Zvijezda je tokom sedmice savladala Zrinjski 2:1 i zadala aktuelnom prvaku naše zemlje bolan udarac te pokazala da ima ekipu koja zaslužuje mnogo više od osam bodova.

Sada ih očekuje novi težak ispit. Rival će biti jesenji prvak FK Borac koji dolazi kao apsolutni favorit, ali tako je bilo i u duelu sa Mostarcima.

Iz Zvijezde 09 iako oslabljeni vjeruju da mogu do pozitivnog rezultata. Meč je najavio šef stručnog štaba Darko Milisavljaević.

"Dolazi nam ekipa koja od početka sezone pokazuje najveći kvalitet u Premijer ligi BiH. Borac ima kvalitetne igrače, tim koji drži kontinuitet igara, rezultata i sa pravom su dva kola pred odlazak na odmor jesenji prvaci", rekao je Milisavljević.

Milisavljević ističe da u timu Zvijezde 09 vlada optimizam nakon velike pobjede nad ekipom Zrinjskog.

"Ekipu Borca dočekujemo poslije velike pobjede nad ekipom Zrinjskog u nadi da ćemo ponoviti igru iz tog duela. Ako budemo uspjeli u toj namjeri imaćemo šanse da ostvarimo pozitivan rezultat".

Oglasi

Na kraju, Milisavljević je rekao da neće moći računati na igrače sa kartonima, ali da ima apsolutno povjerenje u sve igrače koji budu nastupili.

Sutrašnji meč u Ugljeviku igra se od 13 sati. Kako je već poznato, pravdu će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice, a pomoćnici su mu Mirza Demir iz Kaknja i Tarik Mulasmajić iz Tešnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je već poznato, 17. kolo Premijer lige igra se u tri dana, a počinje danas. Na Grbavici od 18 sati igraju FK Željezničar i FK Velež.

Sutra su zatim na programu tri meča, a u nedjelju dva i kolo će biti kompletirano.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kyle8812
Jesu najavili 6 viroznih igraca i juniore u prvih 11?
1 0
user1676245737
Odmah nove teorije zavjere????Zvijezda kao najgora ekipa ce sigurno pustiti Borac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti