Nigerijac se pokazao kao pun pogodak Zvijezde 09: Saliman nastavio da trese mreže
Saliman pogodio i protiv GOŠK-a FOTO: Zvijezda 09

Mogli bi ga i naredne sezone gledati u Wwin ligi

Nigerijac se pokazao kao pun pogodak Zvijezde 09: Saliman nastavio da trese mreže

Samir Mlaćo

Gotovo sigurno će Zvijezda 09 naredne sezone igrati u nižem rangu, iako su mnogi treneri i nogometaši mišljenja da je ovaj klub zaslužio više.

Zvijezda je u mnogim utakmicama pokazala kvalitete, posebno protiv timova iz vrha tabele, a veliki broj nogometaša je skrenuo pažnju na sebe i sigurno će biti na meti drugih klubova već ovog ljeta.

Mladi krilni nogometaš Kayode Saliman postigao je četiri pogotka i dodao tri asistencije, a pokušat će svoju statistiku dodatno 'pojačati' do kraja sezone.

Saliman je kvalitete pokazao i u prošlom kolu kada je pogodio protiv GOŠK-a, no nije to bilo dovoljno za bodove. GOŠK je došao do preokreta i velike pobjede, ali brzonogi Nigerijac bio je odličan.

U Zvijezdu 09 je stigao iz Zlatibora, pogađao je u dva meča protiv Zrinjskog, kao i protiv Borca, te u već navedenom duelu protiv GOŠK-a proteklog vikenda.

Dodao je i tri asistencije, te definitivno pokazao da itekako ima materijal za 'velike stvari'.

Oglasi

Kayode Saliman
Kayode Saliman FK Zvijezda - 09 FK Zvijezda - 09 Pozicija: MF

Statistika

23 nastupa
16 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
5 golova

U Zvijezdu 09 je stigao iz Zlatibora, a tek mu je 21. godina.

Svakako da mu je to velika prednost u ostvarenju eventalnog transfera, a treba istaći da brojni skaute gotove redovne prate utakmice kluba iz Etno sela Stanišići.

Kako saznajemo, Saliman se već našao u bilježnicama, kako klubova iz Premijer lige, tako i iz regiona.

Nije jedini, što je dobra stvar za Zvijezdu 09 koja je pokazala da ima kvalitetan skauting, posebno sa ljudima koji dovode nogometaše iz Afrike.

U notesima je i Godswiil Selorm Vadze, nogometaš rođen 2001. godine u Gani.

Brzi Afrikanci su se pokazali kao udarna igla Zvijezde 09, Vadze je sada na četiri pogotka                                                                                                                 

Upisao je četiri pogotka, dodao šest asistencija, a ko zna da zna kakva bi statistika bila za Salimana i Vadzea da su npr. igrali za neki od timova iz vrha Wwin lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne mora značiti da neće, čak naprotiv, već od nove sezone.

Zvijezda 09 će do kraja sezone sigurno biti tvrd orah za sve rivale. Već u narednom kolu ovaj tim gostuje kod Veleža. Sjajan teren i kvalitetni uslovi za igru u Mostaru biće sigurno dobra stvar za ovaj tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi