FK Zvijezda 09 promašivao, pa ih Stojan Vranješ kaznio

FK Borac slavio

FK Zvijezda 09 promašivao, pa ih Stojan Vranješ kaznio

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Borac je u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjaluci savladao Zvijezdu 09 rezultatom 1:0.

Gosti su odigrali dosta dobar meč. Imalu su bolje šanse, ali iz Banja Luke odlaze poraženi.

Odlično prvo poluvrijeme mogli smo gledati na gradskom stadionu u Banjaluci, a Zvijezda 09 je bila opasniji tim.

Prijetili su gosti na otvaranju preko Đelmića, a iako je Borac kontrolisao igru većim dijelom prvog poluvremena u 18. minuti gosti stvaraju veliku šansu.Stjepanović je izašao sam pred Lučića, koji sjajno brani.

Terensku inicijativu Borac je iskoristio u 24. minuti. Nakon kornera 16-godišnji golman gostiju Manojlović ide u prazno, Stojan Vranješ to koristi i pogađa mrežu Zvijezde za 1:0.

Gosti iz Etno sela Stanišići su bili opasniji do kraja prvog dijela meča i imali su nekoliko zaista sjajnih šansi da dođu do pogotka. Prvo je nakon kornera Vojinović šutirao, lopta je izbačena sa gol-linije, da bi zatim u 34. minuti Predragović izašao sam na gol, ali pogađa samo spoljni dio mreže.

Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti još samo šut Vranješa, Manojlović lagano brani i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Drugo poluvrijeme otvoreno je dobrim pokušajem Vranješa, lopta je otišla preko gola, a zatim je uslijedio period poprilično nezanimljive igre.

Ipak, u finišu meča Zvijezda 09 je imala još jednu sjajnu šansu. Vojinović je opalio po lopti, a Lučić je izvadio ispod prečke. 

Ostalo je do kraja 1:0 za Borac koji je upisao prvu pobjedu u sezoni, dok je Zvijezdi ovo i drugi poraz.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Borac - Zvijezda 09 1:0 (Vranješ 24')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Lučić, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Dujaković, Mirić, Bosančić, Vranješ, Janičić, Vujaklija.

FK Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Mehmedagić, Blagojević, Predragović, Stjepanović, Tojčić, Vojinović, Corriea, Marković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Sve očekivano. Borac treba još vremena za uigravanje, ali im od presudne važnosti da u prvih 5-6 kola rezultatski ne kiksaju dok igra ne profunkcioniše i dok se ne kompletiraju jer treba doći još nekoliko igrača.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi