Flamengo slavio u Kolumbiji, u finalu protiv Independientea

Copa Sudamericana

Flamengo slavio u Kolumbiji, u finalu protiv Independientea

Fudbaleri brazilskog Flamenga plasirali su se u finale Copa Sudamericana nakon večerašnje pobjede nad Juniorom iz Kolumbije rezultatom 2:0.

Meč u Barranquilli nije ponudio mnogo toga u prvom poluvremenu, a Flamengo je u vodstvo doveo Felipe Vizeu u 52. minuti susreta.

Taj gol mnogo je značio Brazilcima, koji su na ovo gostovanje doputovali s prednošću 2:1 iz prve utakmice. Nakon vodećeg gola bilo je jasno da je Flamengo mnogo bliži finalu, a domaći su pred kraj susreta imali priliku da uvedu meč u neizvjesnu završnicu.

Igrao se 88. minut kada je dosuđen jedanaesterac za Junior, ali Chara je bio neprecizan. Umjesto da dođe do izjednačenja, najbolji kolumbijski tim je primio drugi gol i to u drugoj minuti sudijske nadoknade, kada je Vizeu svojim drugim golom postavio konačnih 0:2.

Flamengo će se u finalu Copa Sudamericana sastati sa Independienteom, a taj brazilsko-argentinski okršaj će sasvim sigurno biti prava fudbalska poslastica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi