Flamini ne igra protiv Borussije

Lakši potreg mozga

Flamini ne igra protiv Borussije

Edmir Škorić

Francuski veznjak Mathieu Flamini propustit će utakmicu Arsenala i Borussije Dortmund u utorak navečer u trećem kolu grupne faze Lige prvaka.

Flamini je u subotu zadobio povredu glave u pobedi Arsenala nad Norwichom (4:1). 

Bit će primoran pauzirati nekoliko dana, te će propustiti utakmicu s evropskim viceprvakom, pa će, prema pisanju otočkih medija, Aaron Ramsey igrati malo povučenije u veznom redu s Mikelom Artetom.

"Mathieu je dobro, trenirao je normalno danas, ali neće igrati sutra", rekao je menadžer Topnika Arsene Wenger, koji je otkrio da je Flamini pretrpio blaži potres mozga, te da je liječnik savjetovao da ga se poštedi neko vrijeme.

Međutim, Wenger je još kazao da će njegov sunarodnjak biti na listi igrača koji će gostovati Crystal Palaceu narednog vikenda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti