Flamini: Prvo Palermo, pa tek onda Inter

Flamini: Prvo Palermo, pa tek onda Inter

Edmir Škorić

Milan će u subotu gostovati Palermu u okviru 30. kola italijanske Serije A. Rossoneri će pokušati pobjedom zadržati bodovnu prednost nad Interom. U trijumf je uvjeren veznjak crveno-crnih Mathieu Flamini.

Izabranici Leonarda fokusirani su na domaće prvenstvo nakon eliminacije iz Lige prvaka od Tottenhama. U subotu gostuju devetoplasiranom Palermu. Flamini se nada devetnaestoj pobjedi njegove momčadi u prvenstvu.

"Moramo se usredotočiti na nadolazeću utakmicu s Palermom. Moramo pobijediti, ali i biti oprezni, Palermo ima kvalitetne igrače i može nas zavarati pregled tabele. Nakon toga čeka nas veliki derbi s gradskim rivalom Interom", kazao je Flamini, davši komentar o milanskom okršaju:

"Bit će to jako važna utakmica, ali mi i dalje imamo pet bodova prednosti. Mislim da imamo kvalitete da ih pobijedimo".

Milan će u obje te utakmice igrati bez suspendiranog Zlatana Ibrahimovića.

"Ibra je vrhunski igrač sa velikim kvalitetama, ali možemo naći rješenje u timu bez njega".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.