Flamini sanja pobjedu u derbiju
Flamini svjestan opasnosti Samuel Eto'a

Flamini sanja pobjedu u derbiju

Edmir Škorić

Kako se bliži sutrašnji spektakl na San Siru, medije su zaokupirane izjavama aktera jednog i drugog milanskog kluba. Mathieu Flamini sanja pobjedu nad Interom, ali svjestan je da Eto'o sve može pretvoriti u noćnu moru.

Oči svih svjetskih fudbalskih fanatika biti će uperene ka San Siru, gdje će Milan i Inter već u drugom kolu Serije A odmjeriti svoju snagu. Milan bi pobjedom otišao na, već sada se čini ogromnih, pet bodova razlike. Inter, pak, predvođen opasnim kamerunskim napadačem Samuel Eto'm želi pobjedu i iskupljenje navijačima za onaj "mršavi" bod na Meazzi protiv Barija.

Dio ove veličanstvene predstave bit će i Mathieu Flamini, Milanov defanzivac.

"Derbi će biti vrlo konkurentan i intezivan. Inter je jak i moćan, ali Milan je robustan. Dakako, mi imamo i Ronaldinha. Bilo bi sjajno pobijediti, jer bi to bio jedan korak ka osvajanju. Možemo sanjati, ali ne smijemo izgubiti dodir sa stvarnošću. Imamo veliki potencijal, ali moramo ostati fokusirani", izjavio je Flamini za Il Corriere Dello Sport, a potom nastavio.

"Nikoga se ne bojimo, i uvijek igramo za prvo mjesto. Noćna mora na derbiju? Eto'o! On je prvak, odlučan i opasan. Međutim, borba će biti u veznom redu - to će odlučiti pobjednika derbija", završio je Francuz koji je u Milan stigao iz londonskog Arsenala.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije