Flamini u turskom velikanu

Flamini u turskom velikanu

S. Bošković

Mathiueua Flamini bi karijeru trebao nastaviti u prvaku turske Galatasarayu.

Prvaci Turske su veoma uvjereni da će do kraja ove sedmice potpisati 31-godišnjeg Francuza, Mathiueua Flaminija, kojem naredne sezone ističe ugovor sa Topnicima i koji su ga voljni unovčiti ovog ljeta.

Flamini je karijeru započeo u Marseillu odakle prelazi u Arsenal. Nakon četiri provedene godine u Londonu odlazi u Milan, gdje dostiže vrhunac karijere. 

Nakon pet sezona i 123 utakmice u dresu Milana, Flamini se vraća u Arsenal. No, nije se uspio nametnuti u timu Arsena Wengera, te mu je u posljednjoj sezoni mjesto u startnoj postavio preoteo Francis Coquelin.

Samo se 15 puta našao u startnoj, ligaškoj postavi Topnika prošle sezone i na taj način se našao na izlaznim vratima Arsenala.

Narednih dana bi trebao potpisati ugovor sa Galatasarayom, te bi se tamo trebao pridružiti bivšem saigraču Robinu van Persieju u turskoj ligi.



 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.