Fletcher: Velika je konkurencija i na klupi

Svi žele biti u sastavu protiv Barcelone

Fletcher: Velika je konkurencija i na klupi

Edmir Škorić

Darren Fletcher, mladi veznjak Manchester Uniteda, ističe kako je spreman da zaigra u finalu Lige prvaka protiv Barcelone.

Škotski reprezentativac vratio se nakon dva mjeseca odsustva zbog stomačnih tegoba, pa je odigrao svih 90 minuta u visokom trijumfu Manchester Uniteda nad Blackpoolom (4:2) u posljednjem kolu Premiershipa.

Fletcher je bio član Uniteda u zadnja dva finala Lige prvaka. Kada su Fergusonovi momci 2008. godine, u Moskvi, osvojili Ligu prvaka (bolji od Chelseaja na penale), Škot nije upisao ni minutu, iako se nalazio na klupi za rezervne igrače. Godinu dana kasnije, u Rimu, zbog suspenzije propustio je finale protiv Barcelone.

Sada, ponovo protiv Barcelone, na Wembleyu, 27-godišnji igrač veznog reda želi zaigrati, no svjestan je da će biti teško izboriti mjesto među 18 igrača na koje će njegov sunarodnjak, Ferguson, računati.

"Osjećam se spreman za finalnu utakmicu. Imao sam nekoliko utakmica u rezervnoj ekipi, ali bilo je jako teško jer su dečki pokušavali da ostave dobar utisak. No, bilo je važno da sam odigrao 90 minuta protiv Blackpoola prije velike utakmice narednog vikenda. No, sada nije na meni da odlučim. Sve što mogu jeste da radim najbolje", kazao je Fletcher.

"Momci koji su u nedjelju igrali uradili su dobar posao, tako da menadžer ima mnogo teških odluka. Imamo veliku momčad, svi su spremni i velika je konkurencija za mjesta na klupi!", dodao je mladi Škot.

Fergusonov pomoćnik Mike Phelan je, između ostalog, kazao: "Darren je imao težak period. Nije lako vratiti se kada dugo vremena izbivate".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.