Florentino Perez novi predsjednik Reala

Florentino Perez novi predsjednik Reala

Florentino Perez danas se u Real vratio kao predsjednik s obzirom da se do ponoći niko više nije kandidovao za tu funkciju.

Tri "izazivača" za koje se očekivalo da će se suprotstaviti 62-godišnjem magnatu povukla su se iz utrke i Perez će preuzeti ured predsjednika kluba na svečanosti koja će se održati danas na stadionu Bernabeu.

Arhitekt politike "Galacticos" koja je u Real dovela Zinedina Zidana i Davida Beckhama, Perez je obećao da će izgraditi spektakularan sportski projekt, ali tek treba imenovati igrače i trenera koje planira dovesti na Bernabeu.

Španski mediji pišu da je trener Villarreala Manuel Pellegrini glavni kandidat za preuzimanje Realovog kormila, a od imena mogućih pojačanja spominju se Kaka, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery.

Pod Perezom, Real je osvojio Ligu prvaka 2002. i naslove prvaka Španije 2001. i 2003. Perez se iznenada povukao u februaru 2006.

Ramon Calderon koji ga je naslijedio bio je prisiljen dati ostavku u januaru nakon tvrdnji da je namjestio glasovanje na klupskoj skupštini u decembru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije